ROGER WATERS Munchenissa 2018 !

1950-, 1960- ja 1970-luvulla tapahtui aika ajoin niin että kaupungin johtavat virkamiehet kielsivät jonkun bändin tai artistin esiintymisen.  Nykyään tämä on hyvin harvinaista, koska jokainen valveutunut poliitikko ymmärtää että maailmanluokan tähdet tuovat kaupunkiin lisää turisteja ja rahaa.  Roger Waters on aina ollut kapinallinen, joka sanoo suoraan mitä ajattelee politiikasta ja politiikoista.  Niinpä hänen nykyisetkin konserttinsa ovat enemmän tai vähemmän poliittisia. Aikaisemmin Pink Floyd -konserteissa nähtiin valtavia lentäviä sikoja, Waters on korvannut nämä sikapallot Trumpia esittävillä palloilla. Amerikassa sananvapautta kuitenkin kunnioitetaan paljon ja siksi Waters on saanut protestoida konserteissaan rauhassa.

Saksassa asiat ovat kuitenkin vähän toisin. Toinen maailmansota jätti Saksan kansaan niin syvät arvet, että tietyt aiheet ovat edelleen tabuja Saksassa. Niinpä kun Waters protestoi nykyistä Israelin hallintoa mielletään se joissain Saksan kaupungeissa Antisemitismiksi mitä se sinänsä ei ole, koska Waters kohdistaa kritiikkinsä vain Israelin johtaviin politiikkoihin, jotka sortavat palestiinalaisia.

Munchenissa tilanne kärjistyi niin pahasti että kaupungin pormestari julkaisi kaupungin nettisivuilla lausunnon jossa hän toivoi Watersin peruvan konserttinsa Munchenissä. Konsertista oli kuitenkin jo tehty juridisesti pätevä sopimus, joten pormestari saattoi vain toivoa keikan perumista. Ja tietenkään Waters ei perunut keikkaa, vaan päinvastoin otti aiheen esille keikallaan lukemalla yleisölle asiaan liittyvän lausunnon, jossa hän perusteli sitä miksi hänen kritiikkinsä ei ole antisemitismiä.

Alla linkki, jonka avulla voitte lukea alkuperäisen asiaan liittyvän uutisen:

https://mondoweiss.net/2018/06/despite-concert-support/

Harri Huhtanen 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s