Bob Dylan: The 1966 Live Recordings – Take 28

Dylan skottifaniensa seurassa vuonna 1966 !

Dylanedinburgh

19.5.1966 Glasgow  CD#21  79:08, Mono-äänite

Setti. Glasgow’n keikka on ahdettu yhdelle CD:lle. Maksimissaan CD:lle voi äänittää 80min. musiikkia ja tällä CD:llä on käytetty melkein maksimimäärä eli 79:08. Harmillisesti akustisen setin kolme ensimmäistä kappaletta puuttuvat ja siksi ensimmäisenä esityksenä kuullaan poikkeuksellisesti It’s All Over Baby Blue. Sähköinen setti on onneksi säilynyt kokonaisuudessaan.

Äänite 4+/5.  Akustisen setin loistokkuutta vähentää kolmen ensimmäisen kappaleen puuttuminen. Toinen harmillinen moka on Desolation Row -äänitteen loppuminen kesken sanan! Sähköisen setin osalta miinusta tulee siitä, että ääni yliohjautuu melko monessa kohtaa ja siksi hyvästä soittimien separaatiosta huolimatta kokonaisuus kuulostaa ajoittain vähän raskassoutuiselta.

Esitys 4/5.  Miinusta tulee Dylanin epävarmasta kitaran virittelystä Just Like A Womanin alussa. Muilta osin akustinen setti on jälleen lähes kympin suoritus. Dylan fraseeraa ja rytmittää laulut hienosti. Laulujen tunnesisältö välittyy hyvin.  Mr. Tambourinen Man on kestoltaan peräti 9min. ja loppupuolella kuullaan hieno huuliharppusoolo. Sähköisessä setissä She Act’s  puuroutuu harmillisesti muutamissa kohdissa. Lisäksi Follow’ssa Dylanin huuliharppu kuulostaa epävireiseltä.  Basso on miksattu ehkä liiankin kovalle sillä joissain kappaleissa se tuntuu hallitsevan koko esitystä. Tomin ja Leopardin alussa yleisö muuttuu taas levottamaksi ja alkaa huudella. Dylan suhtautuu asiaan huvittuneesti ja alkaa Leopardin esittelyssä ladella epämääräistä lorua josta ei saa mitään tolkkua! Huutelu ja Dylanin epämääräiset kommentit jatkuvat vielä Rollingin alussakin.  Yleisön mökäämisestä ja epäkunnioittavasta asenteesta huolimatta Dylan ja bändi vetävät koko settinsä kunnialla loppuun. Tosin Glasgow ei kylläkään kuulu kiertueen keikkojen parhaimmistoon, vaikka hieno suoritus tämäkin kokonaisuutena tarkastellen on.

Harri Huhtanen 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s