Roger Waters, Helsinki 21.8.2018 – osa 4

img_20180821_220842.jpg

Watersin ainoa “ongelma” Us+Them -kiertueella on ollut se, että häntä on syytetty politikoinnista. Lippujen myyntiin tämä ei ole olennaisesti vaikuttanut, mutta eräissä kaupungeissa viranomaiset ovat jopa yrittänet kieltää Watersin konsertteja. Erityisesti USA:ssa Trumpin kannatusalueilla konsertteja on boikotoitu ja mustamaalattu. Euroopassa tiettävästi vain Munchenin pormestari on sortunut samaan.  Mikä sitten on Us+Them -kiertueen konserttien poliittinen sisältö?  Waters haukkuu Trumpia mikä nyt sinänsä ei ole kovin kummallista, koska niin tekee myös suurin osa maailman mediasta tai valemediasta, kuten Trump asian ilmaisee.  Toinen tulenarka aihe, ainakin Saksassa, on Watersin tuki palestiinalaisille, joka ainakin Munchenin pormestarin mukaan on antisemitismiä ja siksi tuomittavaa. Kolmas Watersin kritiikin kohde, joka nousee voimakkaasti esiin hänen uusimmalla Is This The Life We Really Want (2017) -albumillaan on siirtolaisten kohtelu. Eurooppa koki ennennäkemättömän siirtolaiskriisin vuonna 2015, jolloin sadattuhannet ihmiset Lähi-Idästä ja Pohjois-Afrikasta samanaikaisesti vaelsivat Eurooppaan. Rajoja alettiin sulkea ja leirejä perustettiin. Salakuljettajat sulloivat pakolaisia onnettomiin veneisiin, jotka upposivat kesken Väilimeren ylityksen ja tuhansia ihmisiä kuoli.   Watersin mielestä asiat hoidettiin huonosti ja rikkaalla Euroopalla olisi ollut mahdollisuus hoitaa pakolaisongelma paremminkin. Neljäntenä Waters kritisoi ilmasto-ongelman huonoa hoitoa ja jopa ongelman kokonaan kieltämistä kuten Trump on twiiteissään tehnyt. Kokonaisuutena ja punaisena lankana Watersin kannanotoissa on kuitenkin aina humanismi eli se, että kaikkia ihmisiä pitäisi kunnioittaa ja kohdella ihmisarvoisesti. Onko se sitten muka politiikkaa tai provokaatiota?

text and photo by        Harri Huhtanen 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s