Waiting For The Sun 50th Anniversary Reissue -osa 2

Doors_WaitingForTheSun_DeluxeAmerikkalainen, rockalbumien uusintajulkaisuihin erikoistunut Rhino -yhtiö on taas tehnyt hyvää työtä. Kävin tällä viikolla  (4.10.18) ostamassa Waiting For The Sunin (1968, 2018) erikoisjulkaisun, johon on koottu isoihin, LP -kokoisiin kirjankansiin 1LP, 2CD:tä, 14-sivuinen esittelykirjanen ja suurimpana yllätyksenä mukana oli vieläpä erillinen selostuslehtinen uudesta MQA -tekniikasta, jolla mainoksen mukaan alkuperäisistä masternauhoista saa enemmän tallennettua tavalliselle CD -levylle.

Kieltämättä vuoden 1990 jälkeen CD-tallennustekniikka on ottanut melkoisia edistysaskelia, sillä jo vuoden 2007 Doors albumien uudelleenjulkaisu -sarjan CD:t kuulostivat yllättävän hyviltä, jopa niin hyviltä että on vaikea uskoa tavallisella CD:llä päästävän enää parempaan äänentoistoon. No, nyt pääsen kohta testaamaan tämän uuden MQA-tekniikan, sillä aion kuunnella vuoden 2007 uusintajulkaisua ja tätä uutta 2018 julkaisua rinnakkain.

Rhinon -sivuilla ei kerrottu minkä kokoinen painos tästä Deluxe-boksista on otettu, mutta ilmeisesti olin hyvissä ajoin liikkeellä tilausta tehdessäni, sillä minun boksini numero on 00426.

Onneksi tämän boksin arvo ei  ole pelkästään siitä kiinni onko tuo MQA-tekniikka edistysaskel vai ei, vaan mukana on toinenkin CD, jolla on 14 aikaisemmin virallisesti julkaisematonta esitystä. Näistä kappaleet 1-9 ovat ns. raakamiksauksia (Rough Mixes) studioalbumista ja kappaleet 10-14 on äänitetty Kööpenhaminassa 17.9.1968.

Mielenkiintoisia kuunteluhetkiä on siis luvassa!

Harri Huhtanen 2018 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s