Rock Theatre plays Genesis -osa 2

cof
Rock Theatre livenä Paraisten urheilu- ja nuorisotalon kulttuurisalissa 16.10.2018 .  Soittajat vasemmalta oikealle: Charles Plogman (kitara), Janne Hyöty (kitara), Jere Lahti (rummut), Bo-Anders Sandström (laulu) ja äärimmäisenä oikealla Anton Plogman (kosketinsoittimet).

Vaikka olen kymmenet vuodet diggaillut Genesistä en ole koskaan ollut heidän konsertissaan. No, nyt olin – tai ainakin melkein olin. Rock Theatre lunasti komeasti Turun Sanomien artikkelissa annetun lupauksen: ”kokeneet muusikot Genesiksen kimpussa”. Kokeneita tuntuivat olevan eli yllättävän hyviä.  Bändin perustaja Charles Plogman ei todellakaan tarvinnut nuottivihkoa, mutkikkaammatkin soolot tulivat ulkomuistista. Toista kitaraa soittanut Janne Hyöty täydensi mainiosti Plogmanin sooloja. Nautin suuresti myös Jere Lahden rumputyöskentelystä, joka sopi tyylillisesti hyvin näihin kappaleisiin. Alkuperäislevyillä rummut on miksattu aika alas eli jäävät muun musiikin varjoon. Niinpä nyt konsertissa kappaleet avautuivat aivan uudella tavalla rumpujen noustessa tasavertaisina kitaroiden ja kosketinsoittimien rinnalle.  Vokalistiksi Plogman oli kiinnittänyt Bo-Anders Sandströmin, jonka laulu meni ajoittain häkellyttävän hyvin yksi yhteen nuoren Peter Gabrielin laulun kanssa. Jos on pakko arvioida kuka oli heikoin lenkki tässä bändissä niin kyllä se varmaan oli Plogmanin poika Anton Plogman, jonka epäkiitollinen tehtävä oli yrittää toistaa kaikki Tony Banksin upeat kosketinsoitinosuudet. Hän oli myös ainoa joka joutui käyttämään nuottivihkoa. Osa hänen sooloistaan oli aivan erinomaisia, mutta 100 minuuttisen konsertin aikana koettiin myös muutamia epävarmempia hetkiä.

Rockissa ei tarvitse olla täydellinen. Rock Theatre kuitenkin yritti olla täydellinen ja ajoittain olikin sitä. Lisäksi kokonaisuus oli ehkä sittenkin enemmän kuin osiensa summa. Komeita biisejä, joiden esittämisestä soittajat tuntuivat saavan suuren nautinnon, sillä useita kertoja konsertin kuluessa huomasin heidän suupielissään hymyn välähdyksiä kun soolo oli onnistunut tai yhteissoundi kohosi sfääreihin. Konsertti ei ollut siis otsa rypyssä progea, vaan hieno kunnianosoitus hienoille kappaleille. Tietääkseni näitä kappaleita ei ole koskaan soitettu livenä Suomessa, sillä vasta myöhempinä vuosina täällä esiintynyt Genesis ei juurikaan enää koskenut vanhimpaan tuotantoonsa.  Onneksi Plogman ystävineen muutti tämän!  Käykää ihmeessä kuuntelemassa Rock Theatrea, jos olette Tammisaaren (17.10.) tai Porvoon (18.10.) alueella. Voi olla ettei tätä herkkua enää jatkossa ole tarjolla!

Text and photo by Harri Huhtanen 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s