Rock Theatre plays Genesis -osa 3

cof
Rock Theatre Paraisten kulttuurisalissa 16.10.2018 esittämässä Musical Boxia.

Genesis teki parhaat levynsä 1970- luvulla ja muutamia hyviä levyjä vielä 1980- ja 1990 -luvullakin, mutta sitten bändin taru tavallaan päättyi. Levymyynnin kannalta 1980-luvun jälkipuoli oli Genesiksen kulta-aikaa, mutta laadullisesti parhaat levynsä bändi teki 1970-luvulla. Valitettavasti Gabrielin johtama Genesis ei koskaan esiintynyt Suomessa. Ensimmäistä kertaa Genesis esiintyi Suomessa vasta 1998, jolloin myös Phil Collins oli lähtenyt bändistä. Laulajana oli tuolla kiertueella tuntematon Ray Wilson, jonka kanssa Genesis teki vain yhden levyn.  Mahdollisesti tämä Calling All Stations (1997) jää  Genesis yhtyeen viimeiseksi studiolevyksi, sillä kuluneen 21 vuoden aikana bändi ei ole uusia studiolevyjä julkaissut. Toisen kerran Genesis tuli Suomeen reunion -kiertueellaan kesällä 2007, mutta tuokaan kiertue ei tuottanut uutta studiolevyä, vaan bändi tyytyi julkaisemaan ainoastaan live-albumin.

Rock Theatre tekee siis tärkeää työtä soittamalla klassisia Genesis -biisejä, joita ei ole kuultu Suomessa ikiaikoihin tai jopa niin ettei koskaan. Genesiksen loistavan Nursery Cryme (1971)  albumin avausraita Musical Box  on progressiivisen rockin merkkiteoksia ja sitä ei ole koskaan aikaisemmin kuultu livenä Suomessa. Mutta nyt Paraisilla kuultiin! Rock Theatre soitti sen encorena. Ja kyllä oli hieno versio!  Charles Plogman  soitti kitaraosuudet komeasti ja nyt myös poika Anton Plogman selviytyi jokseenkin moitteettomasti Tony Banksin kosketinsoitinosuudesta. Ja mikä parasta: Bona Sandström  lauloi Gabrielin osuudet todella komeasti!

Text and Photo by Harri Huhtanen 2018 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s