Pink Floyd: The Early Years 1965-1972 – Take 20

Pink Floydin BBC-sessioista on vuosikymmenien kuluessa julkaistu useita bootleg-CD:eitä, joista yhden kuva on alla. Hienoa että nyt, lähes 50 vuotta sessioiden jälkeen bändi lopultakin on suostunut siihen että osa sessioista on julkaistu virallisesti.

pinkfloydBBC6769

Pink Floyd -boksin kolmas osa on nimeltään  1969 Dramatis/ation (PFREY3). Boksi sisältää kaksi ääni-CD:tä sekä yhden video -DVD:n

CD1:n kappaleet 1-5 ovat peräisin More-albumin äänityssessioista. Kiinnostavimmat ovat tietysti kappaleet, joita ei julkaistu virallisella levyllä. Hienoa että ne nyt näkevät päivänvalon! Kyseiset kappaleet ovat nimeltään Hollywood sekä Seabirds.  Kappaleet 6-10 on poimittu BBC:n radiosessiosta 12.5.1969.  BBC:n sessiota ei ole aikaisemmin virallisesti julkaistu, mutta studioäänitteinä nämä kaikki kappaleet on kyllä julkaistuja jo aikaisemmin. BBC:n sessioäänitteet poikkeavat jonkin verran albumeilla julkaistuista. Session tunnelma on jotenkin harras ja ajaton! Grantchester Meadows, Cymbaline, The Narrow Way, Green Is The Color ja Careful With That Axe, Eugene – hienoja kappaleita kaikki ! Vaikka suuri, maailmanlaajuinen yleisö ehkä tuntee Pink Floydin vasta The Dark Side Of The Moonin ajoista eteen päin, niin minun on pakko sanoa että ehkä kuitenkin juuri nämä bändin ensimmäiset vuodet tuottivat hienointa materiaalia. Teema-albumit ja kaupallinen menestys tulivat vasta myöhemmin, mutta ne atmosfäärit ja tunnelmat, joita bändi “taikoi” näillä alkuaikojen levyillään ovat jotain aivan ainutlaatuista.

CD1:n päättää neljän pitkän kappaleen (11-14) sikermä, joka on äänitetty Amsterdamin Paradiso -klubilla 9.elokuuta 1969.  CD1 on hieno levy, vaikka onkin koottu useammasta eri lähteestä.

Harri Huhtanen 2018

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s