Beatles: The White Album 2018 – osa 3

Beatlesstudio1968

En ole koskaan ollut mikään hardcore Beatles -fani, vaikka en ole myöskään koskaan halunnut kiistää bändin suunatonta merkitystä pop/rock-musiikin historiassa. Kun jokin aika sitten tuli tieto, että Beatlesien WHITE ALBUMista ilmestyy hulppea 6CD:n ja 1 BR-levyn boksi, jossa valtaosa esityksistä on aikaisemmin julkaisemattomia, niin pakkohan se oli ostaa, vaikka oli aika kallis. Turun ÄX:stä boksin hakiessani olin aika hämmentynyt, sillä boksi oli mitoiltaan K32cm x L26cm x S3cm ja tämä siis oli sen KIRJAN koko joka oli pakattu laatikkoon. Levyt olivat pienissä taskuissa kirjan etu- ja takansien alla. Kirja painaa 2 kiloa! Eikä se ole mikään pelkkä kuvakirja, vaan siinä on yli 100 sivua kaksipalstaista painavaa tekstiä levyn taustoista ja sisällöstä eli luettavaa riittää todella pitkäksi aikaa. Uuden boksin levyt olen jo kuunnellut ja niissä on upouusi miksaus ja ne kuulostavat uskomattoman hyviltä! Selvästi Beatles edusti aikanaan myös HIFI-tasoista äänittämistä. Tämän boksin myötä innostuin uudestaan Beatlesista! Näillä erinomaisesti säilyneillä nauhoilla bändi vaikuttaa uskomattoman monipuoliselta, rohkeasti kokeilevalta, ajoittain kiivaasti ja vapautuneesti rokkaavalta, hienoissa balladeissa äärimmäisen herkältä, muutamissa kappaleissa aidosti bluestavalta, muutamissa tanssittavan jazzahtavalta…you name it…näillä levyillä on kaikkea laidasta laitaan ja nämä ovat kiihkeästi eläviä ja hengittäviä esityksiä eivätkä mitään arkistopölyn ja ajan haalistamia pastisseja!

Harri Huhtanen 2018

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s