John Lennonin viimeiset sanat -osa 3

John Lennon kirjoitti aivan liian lyhyeksi jääneen uransa aikana monia kuolemattomia lauluja. Kun Lennon oli murhattu 8.12.1980, muistan hyvin miten aika pian sen jälkeen Suomessakin soitettiin ahkerasti ja monissa paikoissa Lennonin jo vuonna 1971 Phil Spectorin kanssa levyttämää Happy Xmas (War Is Over) kappaletta.

lennonHappy_Xmas_(War_is_Over)So this is Christmas
And what have you done
Another year over
And a new one just begun
And so this is Christmas
I hope you have fun
The near and the dear one
The old and the young
A very Merry Christmas
And a happy new year
Let’s hope it’s a good one
Without any fear
And so this is Christmas
For weak and for strong
For rich and the poor ones
The world is so wrong
And so happy Christmas
For black and for white
For yellow and red one
Let’s stop all the fight

Se oli aika emotionaalinen kokemus: Joulu lähestyi ja laulun kirjoittaja oli juuri raukkamaisesti murhattu sekopäisen fanin toimesta. Toinen vaikuttava kappale jota siihen aikaan myös usein soitettiin oli Lennonin viimeiseksi jääneen Double Fantasy-albumin (1980) avauskappale (Just Like) Starting Over. Yoko Ono on myöhemmin väittänyt että kappale kertoi siitä että Lennon halusi uudestaan kasata Beatlesin. Oliko se totta?  Jos oli niin… huh.. mitä kaikkea maailma menettikään idiootti Chapmanin ja marketista ostetun käsiaseen takia.

Harri Huhtanen 2018

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s