John Lennonin viimeiset sanat -osa 2

john-lennon-paul

Tänään (8.12.2018) on kulunut tasan 38 vuotta siitä kun Lennon brutaalisti murhattiin kotikulmillaan. Tänään TV:stä ei tule aiheeseen liittyvää ohjelmaa, mutta eilen näytettiin vuoden 2015 muistokonsertti New Yorkin Madison Square Gardenissa. Aika monet illan artisteista eivät olleet Lennonin tasolla tai eivät ymmärtänet miten hänen laulujaan pitäisi esittää. Onneksi esiintyjissä oli enemmän niitä jotka onnistuivat: Steven Tyler, Sheryl Crow, John Fogerty, Kris Kristofersson ja Willie Nelson hoitivat osuutensa hienosti. Muistokonsertit ovat kuitenkin eräänlaista sofistikoitua karaokea.  Jos haluaa päästä lähelle Lennonin ja Beatlesien todellista neroutta ja aitoa tunnelmaa, niin hankkikaa ihmeessä The White Album Deluxe boksi. Ainakin minulle siitä on muodostunut varsinainen The Beatles ja John Lennon -”revelation”. En uskonut enää koskaan löytäväni mitään niin hienoa tavallaan ”loppuunkalutuista” Beatleseista.  Yllättävä oli myös toisaalta löytämäni tieto siitä ,että The White Album (1968) oli 1960-luvun myydyin albumi. Sitä myytiin jopa enemmän kuin kriittikojen lempialbumia Sgt. Pepperiä (1967).  White Album -sessioissa Lennon on nyt julkaistuissa studionauhoissa rokkaava, vitsaileva, kuolemanvakava, herkkä, melankolinen, runollinen jne. Lennonin tunneskaala, esitykset, kappaleiden melodiat ja tekstit näissä sessioissa ovat aivan omaa luokkaansa!

Harri Huhtanen 2018

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s