John Lennonin viimeiset sanat

lennon1980

TÄNÄÄN 8.12.2020 on kulunut tasan 40 vuotta siitä kun sekopäinen fani kylmäverisesti murhasi John Lennonin!

YLE Teema lähettää tänään illalla Madison Square Gardenissa 2015 järjestetyn John Lennonin 75-vuotispäivän muistokonsertin. Lennon murhattiin New Yorkissa 8.12.1980 eli huomenna siitä tulee kuluneeksi tasan 38 vuotta!  Uskomatonta että siitä on kulunut  niin pitkä aika, sillä itse muistan kuin eilisen päivän tämän tapahtuman jota luukutettiin kaikissa valtamedioissa  ympäri maailmaa usemman päivän ajan. Itse asiassa tapahtumaa uutisoitiin pidempään ja intensiivisemmin kuin vaikkapa jonkun USA:n presidentin kuolemaa. Ehkäpä kyse oli siitä että Lennonin kuolema oli niin dramaattinen ja sen myötä tavallaan lopullisesti haudattiin 1960-luvun nuorisokulttuuri ja hippiliike. Kyse oli kulttuurillisesta murroksesta globaalilla tasolla. Edellinen lause saattaa kuulostaa turhan juhlalliselta, mutta totuus on se, että mies jonka mukaan nykyään on nimetty Liverpoolin lentokenttä on Merkittävä isolla M:llä! Muistokonsertin perään eli puolenyön jälkeen, 8.12.2018 kuullaan Lennonin viimeinen radiohaastattelu, jonka hän antoi vähän ennen kuolemaansa. Tosin kukaan ei voinut silloin tietää että  siitä tulisi hänen viimeinen haastattelunsa, päinvastoin Lennon oli onnellinen ja hyvässä kunnossa ja tehnyt juuri uuden albumin viiden vuoden tauon jälkeen. Mielipuolinen fani teki lopun näistä suunnitelmista mitä julmimmalla tavalla maassa jossa kuka tahansa voi käydä marketista ostamassa itselleen käsiaseen tai puoliautomaattisen kiväärin.

Harri Huhtanen 2018      

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s