Beatles: The White Album 2018 – osa 6

beatlesrevolution1968

Vuosi 1968 oli erittäin merkittävä Beatleseille. Vaikka he julkaisivat vielä The White Albumin  jälkeen ennen hajoamistaan kolme studioalbumia ja yhden kokoelmalevyn, olivat he tavallaan jo säveltäneet lähes kaikki suuret biisinsä vuoden 1968 loppuun mennessä.

Yellow Submarine oli soundtrack -albumi ja ilmestyi tammikuussa 1969, mutta sen äänitykset oli tehty jo 1966-68.

Abbey Road  ilmestyi syyskuussa 1969 ja se oli viimeinen Beatlesien yhdessä äänittämä albumi.

Hey Jude -kokoelma-albumi ilmestyi USA:ssa alkuvuodesta 1970 ja se sisälsi lähinnä bändin singlekappaleita, joista peräti kolme (Lady Madonna, Revolution ja Hey Jude) oli äänitetty jo vuonna 1968.

Let It Be ilmestyi toukokuussa 1970, kuukausi bändin hajoamisen jälkeen. Let It Be sisälsi kolme legendaarista kappaletta  ( Across the Universe, Let It Be ja The Long and Winding Road ), jotka oli alkuversioinaan äänitetty jo 1968.  Suurin osa albumin äänityksistä oli peräisin alkuvuoden 1969 sessioista, joiden perusteella Phil Spector tuotti vuonna 1970 lopullisen, julkaistun albumin. Paul McCartney ei ollut lopputulokseen tyytyväinen, mutta John Lennon sen sijaan puolusti kiivaasti Spectoria ja oli sitä mieltä että hänen käsitelyssään alkumateriaalia saatiin kehitettyä parempaan suuntaan.

Harri Huhtanen 2018

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s