Pink Floyd: The Early Years 1965-1972 – Take 22

1969 Dramatis/ation (PFREY3) boksin DVD:llä on 13 kappaletta, yhteensä peräti 94 minuuttia aikaisemmin julkaisemattomia kuvanauhoja. Set The Controls Of The Sunista nähdään  kaksi versiota: ensimmäinen esitys on taltioitu Pariisissa 22.tammikuuta 1969, toinen Belgiassa 25.lokakuuta. A Saucerful Of Secretistä DVD:llä on peräti kolme versiota: pinkfloydessenerensimmäinen on äänitetty Pariisissa 22.1., toinen Royal Festivalla Hallissa Lontoossa 14.huhtikuuta ja kolmas Essenissä Saksassa 11.lokakuuta. Careful With That Axe Eugene nähdään kahtena versiona: ensmmäinen nauhoitus on tehty Essenissä ja toinen Belgiassa 25.10. Myös Green Is The Color nähdään kahdesti: Lontoon ja Belgian versioina. Päätösesityksenä kuullaan Interstellar Overdriven harvinainen yhteisesitys Frank Zappan kanssa, tämä on ilmeisesti äänitetty myös Belgiassa lokakuussa.

Tammikuun nauhoituksessa ranskalainen toimittaja haastattelee David Gilmouria ja sanoo syyksi sen, että David on ainoa joka osaa ranskaa. Davidin vastaukset ovat mielenkiintoisia ja valottavat bändin sen hetkistä tilannetta (vaikka emmehän tiedä vastaako David kaikkiin kysymyksiin täysin rehellisesti).

T: Kuka johtaa bändiänne?  D: ei kukaan.  T: Kuka kirjoittaa biisit? D: Me kaikki neljä yhdessä. T: Miten määrittelette musiikkinne? D: Emme mitenkään. T: Onko se futuristista musiikkia? D: Ehkä vähän… T: Onko se tulevaisuuden vai nykypäivän musiikkia? D: Molempia.

Erittäin hieno ja mielenkiintoinen on Royal Festival Hallissa huhtikuussa nauhoitettu harjoitussessio, jossa nähdään mm. Gilmour ja Waters soittamassa hyvässä sovussa akustisilla kitaroilla yhdessä Green Is The Coloria.  Maagista!  Toinen maaginen kohtaus kuullaan ja nähdään kun Wright soittaa RFH:n komeita urkuja!

pinkfloydfestival-amougiesLokakuussa Belgian Mont De L’Enclusissa kuvattu esiintyminen on myös erittäin  mielenkiintoinen.  Filmin kuvista päätellen bändi soittaa jonkinlaisessa teltassa johon näyttäisi mahtuvan vain muutamia satoja ihmisiä. Montin kyläalueella asuu nykyisinkin vain 3000 asukasta eli kyse on todella pienestä paikasta, jonne järjestäjät olivat saaneet kuitenkin houkuteltua yllättävän monia nimekkäitä artisteja. Festivaali järjestettiin vuonna 1969 ensimmäistä kertaa, mutta on nykyään yksi Euroopan vanhimmista edelleen jatkuvista festivaaleista.

Harri Huhtanen 2019   

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s