Jimi Hendrix: PPX -äänitteet – osa 1

Hendrix ja Curtis Knight studiossa…

hendrixandcurtis knight

Mitä todella tapahtui jää sitä hämärämmäksi mitä varhaisemmasta ajasta on kysymys, sillä ne jotka kirjoittavat historiaa eivät useinkaan kerro kaikkea, vaan ainoastaan ne asiat jotka he haluavat jälkimaailman muistavan. Niinpä Jimi Hendrixin ensimmäinen, erittäin epäonninen levysopimus ja siihen liittyvät äänitteet olivat kymmenien vuosien ajan tietynlainen ”tabu” virallisissa tiedotteissa. Vieläkään esim. Wikipedia ei mainitse näitä Jimin harvinaisia äänitteitä, joista aika iso osa julkaistiin ihan virallisina levyinä Amerikassa vuosina 1967-68. Ne halutaan yksinkertaisesti unohtaa. Onneksi nykyään tietojen välittyminen on niin monipuolista, että tapahtuneita asioita on kovin vaikea salata.

Vuonna 1942 syntynyt Jimi Hendrix halusi jo nuorena esiintyä ja saada levytyssopimuksen. Ilmavoimista vapauduttuaan hän aloitti soittamisen Nashvillessä vuonna 1963.  Vuonna  1965 hän muutti  New Yorkiin  ja äänitti muutamia kappaleita mm. Isley Brothersin  ja Little Richardin kanssa. Näihin aikoihin Curtis Knightin  manageri Ed Chalpin  tarjosi kokemattomalle Jimille, aivan järkyttävän huonoa kolmivuotista levytyssopimusta. Jimi halusi vain päästä nopeasti levyttämään, joten naiviuttaan hän hyväksyi tämän huonon sopimuksen. Tuskin hän silloin tajusi, että vasta lähes 50 vuotta myöhemmin eli vuonna 2014 hänen perikuntansa pääsi eroon tuosta vahingollisesta sopimuksesta!

Harri Huhtanen 2019 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s