Bob Dylan: The 1966 Live Recordings – Take 36

Lontoo oli Euroopan ja ehkä koko maailman popkulttuurin kiistaton keskus vuonna 1966!  Alla kuva kesäkuulta 1966.

dylanlondon1966

27.5.1966 Lontoo  CD#30  60:00 ja CD#31 55:45, Stereo-äänite

Setti.  Kaikki 15 kappaletta ovat mukana myös tämän toisen Lontoon konsertin äänitteillä.

Äänite 5-/5.  CBS äänitti myös tämän jälkimmäisen Royal Albert Hallin konsertin suunniteltua live-levyä silmälläpitäen, kyseessä on siis korkeatasoinen stereo-äänite.  Akustisen setin osalta tässä melko pitkälle pätee se mitä kirjoitin 26.5.66 äänitteestä. Edellisestä illasta äänite on parantunut erityisesti sähköisen setin osalta. Sähköisen setin alussa on toki hienoista ”sameutta”, mutta soittimien separaatio ja kokonaissoundi paranee setin edetessä.

Esitys 4½ / 5.  Pidän enemmän tästä jälkimmäisestä RAH -konsertista siksi että nyt sähköinen setti on parempi kuin edellisenä iltana. Bändi soittaa hienosti yhteen ja lopussa kuullaan peräti 9 minuutin versio Rolling Stonesta.

Hajahuomioita. Tässä kiertueen päätöskonsertissa Dylan on epätavallisen puhelias ja dylanuk1966.jpgtämä osaltaan lisää konsertin kestoaikaa normaalista 90 minuutista peräti 115 minuuttiin!  Visionin alussa Dylan pitää pitkän puolustuspuheen jossa hän toteaa, ettei kyseessä ole huumelaulu, koska ”I don’t write Drug songs”. Seuraava puolustuspuhe kuullaan sähköisen setin alkupuolella I Don’t Believen alussa. Tällä kertaa Dylanin tarinaa riittää yli 4 minuutin ajaksi! Dylan toteaa aluksi että he ovat esittäneet näitä lauluja syksystä 1965 lähtien. Lisäksi hän toteaa ymmärtävänsä että uudet laulut ovat äänekkäitä, mutta että kyseessä onkin amerikkalainen rock -musiikki ja että hänen folk-kautensa  vain sattui tulemaan ”väliin”. Tom Thumbissa Dylan toteaa: ”It means nothing” ja lisäksi ”I’m the last person to explain”. Konsertin loppua kohden Dylan heittäytyy poikkeuksellisen vuolaasti  kehumaan yleisöään: ”You people are wonderful”…”You’re just marvellous”…”I’ll trade places with you, if you trade places with me”. Rollingissa Dylan innostuu myös ylistämään bändiään: ”They are all poets” … ”We’ve been enjoying every minute we have been here”… Hieno lopetus hienolle kiertueelle!

Harri Huhtanen 2019

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s