Genesis & Steve Hackett, osa 5

hackettselling2019

Rockmiehet eivät jää eläkkeelle, varsinkin jos kysyntää ja intoa riittää. Steve Hacketille alkuaikojen Genesis on sydämen asia ja kuka voisi olla parempi esittämäään näitä kappaleita kuin hän?  Hackett on soittanut niin monta ratkaisevaa kitarasooloa varhaisilla Genesis -levyillä että on oikeus että hän saa esittää alkuaikojen Genesistä edelleen ja hienoa että hän on noista levyistä edelleen niin otettu. Totuushan on että Genesis ei ollut globaalisti suosittu tehdessään varhaisia proge- levyjään vuosina 1970-1977.  Globaali suosio tuli vasta 1980-luvulla Phil Collinsin myötä.  Phil on hieno ja lahjakas artisti, mutta monet alkuperäisen bändin fanit eivät voineet hyväksyä sitä että Collinsin astuessa johtoon bändin soundi ja keikat muttuivat vähemmän ”tiukkapipoisiksi”. Ehdottomuus ja eskapismi saivat ainakin keikoilla ja myöhemmin levyilläkin  väistyä välittömyyden ja maanläheisyyden tieltä. Tämä on oli Collinsin vaikutus bändiin. Peter Gabrielhan ei koskaan ollut tinkinyt taiteellisuudesta ja ehdottomuudesta.  Siksi hän ei myöskään suostunut lähtemään mukaan Genesiksen vuoden 2007 comeback -kiertueelle.

Steve Hackett on päättänyt esittää tulevissa konserteissaan kokonaan Genesiksen merkkiteoksen Selling England By The Pound (1973). Aluksi keikkoja oli sovittu vuodelle  2019 vain parikymmentä, mutta ilmeisesti yleisö on innostunut tästä vanhasta klassikkolevystä jota hyvin harvat ovat koskaan kuulleet livenä. Niinpä kun tänään katsoin Hackettin kotisivuilta tuoreen keikkalistukasen oli siellä jo yli 70 Selling -keikkaa tälle vuodelle!  Ja ylimpänä oli teksti jossa todettiin että lisää keikkoja on tulossa! Nyt siis tuhannet ihmiset ympäri Europpaa ja Amerikkaa pääsevät vihdoinkin kuulemaan Sellingin livenä!  Ja Helsinki on mukana tässä jaossa! Ja Helsingin konserttiin saa muuten edelleen lippuja. Voin vakuuttaa ettei tämä tilaisuus toistu eli jos pidätte Sellingistä niin nyt on korkea aika ostaa lippu tähän konserttiin. Turha sitten jälkeenpäin valittaa, jos ei nyt toimi…

Harri Huhtanen  2019    

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s