Helsinki 18.-20.10.2018 (osa 1)

Lapinlahdenkatu 8:n kerrotalon vuokrahuoneiden sisustuksessa on 1960-luvun tunnelmaa…

helsinkilapinlahdenkatu8

Torstai 18.10.2018
Edellisen matkan positiivisten kokemusten innoittamana ostin kahdeksi yöksi majoituksen Forenom Serviced Apartments firman ylläpitämästä kerrostalosta Lapinlahdenkatu 8:sta.  Kokemus oli täysin vastakkainen kuin Easy Homes firman kohdalla (kts. matkaraportti 21.-22.8.18). Ostoksen jälkeen ei tullut edes vahvistusviestiä, tervetuliaistoivotuksista puhumattakaan. Kun firmasta ei ollut kuulunut mitään viikkoon ja kun matkapäivä uhkaavasti lähestyi, soitin itse heidän puhelinpalveluunsa.  Sinnekin oli hieman vaikea saada yhteyttä, mutta onneksi sitten kun sain yhteyden, ilmeni että linjan toisessa päässä oli suomalainen asiakaspalvelija, joten kysymyksien esittäminen sujui kätevästi. Ainoa ongelma oli vain se, että sain vääriä tietoja, muun muassa väärän ovikoodin. Kun sitten olin matkalaukkuineni talon edessä ei ulko-ovi avautunut annetulla koodilla, onneksi lopulta pääsin toisen talon asukkaan mukana sisään, mutta 3.kerroksen asuntoon pyrkiessäni ovikoodi ei taaskaan toiminut. Soitin ärtyneenä uudestaan heidän palveluunsa ja sain kuulla että majoitukseni olikin aamulla siirretty 1.kerrokseen koska 3.kerroksen varattu asunto ”ei ollut valmis”. Kun hetken tätä ihmettelin suostui virkailija lopuksi sanomaan, että asunnossa on ”siivoukseen liittyvä ongelma”, jonka vuoksi on parempi että otan 1.kerroksen majoituksen. No, onneksi 1.kerroksen kahden huoneen, keittiön ja pienen kylpyhuoneen asunto osoittautui ihan kelvolliseksi ja neliöitäkin siinä oli yli tuplasti verrattuna saman alueen samanhintaisiin hotellihuoneisiin.

Vuonna 1931 valmistuneen, legendaarisen Torni-hotellin Ateljee -baari ei vuonna 2018 ole sisustukseltaan enää samaa tasoa kuin joskus menneisyydessä ja alkoholijuomien hinnoissa on selvä ”näköalalisä”…

Helsinkitorninateljeebar

Matkatavarat purettuani lähdin Torniin, jossa minun oli määrä tavata itäsuomalainen rocktoimittaja -kaverini, jolle olin hankkinut 2.rivin permantopaikan Don McLeanin konserttiin, johon olimme yhdessä matkalla. Ystävääni odottaessani tilasin Tornin näköalabaarissa Camparin jäillä, jolloin tarjoilija kysyi viattomasti: ”laitetaanko tuplana?”. Muistikuvani mukaan Campari normaalisti maksoi 5-6 euroa, joten vastasin empimättä: ”Joo,laitetaan vaan”, jonka jälkeen sain ensimmäisen todellisen oppitunnin Helsingin ydinkeskustan ravintoloiden ja baarien nykyisistä alkoholiannosten hinnoista, sillä tuplacampari maksoi yli 19 euroa! Se lienee ennätys, en muista koskaan maksaneeni yksittäisestä paukusta niin paljon. Ja sitten vielä ihmetellään miksi alkoholijuomien kulutus ravintoloissa on viime vuosina vähentynyt.

Tornista suuntasimme Kaivokadulle, jossa Makkaratalon  ostoskeskuskompleksissa oli hiljattain avattu Bangkok 9 -niminen thaimaalaiseeen katuruokaan keskittyvä ravintola. Torni -hotellin näköalabaarin hulppeiden hintojen jälkeen tuntui mukavalta syödä ja juoda kohtuuhintaisesti. Parin tunnin iltapäivä -lounaan jälkeen olikin aika suunnata Kasarminkadun kuuluisaan Savoy -teatteriin, jossa Don McLean konsertoi.

don-mclean

Konsertin jälkeen kävimme vielä Kluuvinkadun Belge -ravintolassa sekä Hard Rock Cafessa lähellä Vanhaa Ylioppilastaloa. Keskustelu painottui rockmusiikkiin, mutta puhtasti filosofisiltakaan aiheilta ei vältytty. Mannerheimintien pakollisen nakkarikäynnin jälkeen erosimme ja ystäväni lupasi lähettää minulle Turkuun konsertista seuraavan päivän lehteen kirjoittamansa artikkelin.

Harri Huhtanen 2018

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s