Gösta Sundqvist (1957-2003) -osa 2

göstamusiikkiluokka

Hyvä tarinankertoja on sellainen, joka saa kuulijan / lukijan uskomaan että tarina on todella tapahtunut tarinankertojalle. Tämän taidon Gösta hallitsi suveriinisti. Esimerkiksi hienolla Musiikkiluokka (1989)  albumilla Gösta laulaa Kööpenhaminan matkoista sekä Roomasta.  Gösta ei kuitenkaan tiettävästi käynyt kummassakaan noista kaupungeista. Netissä väitetään jopa ettei hän koskaan 46-vuotisen elämänsä aikana poistunut Suomen rajojen ulkopuolelle! Silti hän laulaa vakuuttavasti matkoista ulkomaille. Tämä on sitä tarinankerrontaa parhaimmillaan.  Mika Waltari  kirjoitti sodan jälkeen pääteoksensa, Sinuhen, joka on  upea romaani muinaisista egyptiläisistä. Se oli niin hyvin kirjoitettu, että edes nykyiset tutkijat eivät ole löytäneet siitä merkittäviä asiavirheitä. Silti totuus on tämä: Mika Waltari ei koskaan vieraillut Egyptissä. Hänen tarinsa perustui puhtaasti siihen mitä hän oli lukenut sekä kuvitellut.

Harri Huhtanen 2019

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s