LED ZEPPELIN LIVE ! – johdanto 4/6

Led Zeppelin hyväksyttiin Rock’n’Roll Hall Of Fameen 1995. He myös esiintyivät tilaisuudessa yhdessä Neil Youngin kanssa.  

LedZeppelin-NeilYoung

Led Zeppelin soitti viimeisen kiertuekeikkansa Berliinin Eissporthallessa 7.heinäkuuta 1980. Tämän jälkeen bändin manageri Grant ehti jo buukata bändille loppuvuoteen 1980 yhdeksäntoista keikan kiertueen joka ei siis kuitenkaan toteutunut, koska rumpali Bonham kuoli jo ennen kiertueen alkua. Kuluneen 39 vuoden aikana – uskomatonta mutta totta, bändin hajoamisesta on siis todellakin kulunut jo niin kauan! – Zeppelin on  esiintynyt yhdessä vain viidesti ja nekin esiintymiset ovat olleet vain lyhyitä minikeikkoja, poikkeuksena Lontoon vuoden 2007 O2 konsertti, joka oli täysimittainen. Alla kaikki tunnetut Zeppelinin esiintymiset bändin hajoamisen jälkeen.

13.07.85  Live Aid, JFK Stadium, Philadelphia, USA
(julkaistu bootlegina nimellä Still Flying)

14.05.88  Atlantic 40th Anniversary concert,
Madison Square Garden, New York, USA  (Still Flying)

28.04.90  Heath Hotel, Bewdley, Englanti
(juhlaesiintyminen Jason Bonhamin häiden jatkoilla)

12.01.95  Rock’n’Roll Hall Of Fame Induction,
Hotel Waldorf-Astoria, New York, USA (The Story So Far)

10.12.07  Ahmet Ertegun Tribute Concert, O2, Lontoo, Englanti
(virallinen konserttijulkaisu Celebration Day
ilmestyi vasta viisi vuotta konsertin jälkeen eli 2012)

Viimeisimmästä yhteisesiintymisestä (Plant, Page ja Jones) on siis jo yli 11 vuotta aikaa.  Nähdäänkö Zeppelin vielä esiintymässä?  Uskoisin että nähdään jossain erillistilaisuudessa, mutta reunion toiveet ja ajatukset kiertueesta sen sijaan hiipuvat vuosi vuodelta bändin jäsenten ikääntyessä.  Tosin todelliset rokkarithan eivät koskaan jää eläkkeelle.  Eläviä esimerkkejä tästä ovat Rolling Stones ja Bob Dylan, jotka jatkavat edelleen keikkailua, vaikka ovat ohittaneet 70 vuoden ”rajapyykin” jo kauan sitten.

Harri Huhtanen 2019

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s