Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese – osa 1

dylan-rolling-thunder-

Martin Scorsese on maailmankuulu amerikkalaisohjaaja, joka on menestyselokuvien lisäksi julkaissut myös muutamia erittäin mielenkiintoisia ja hienosti tehtyjä musiikkidokumentteja. Dylan-faneille tunnetuin lienee vuonna 2005 julkaistu No Direction Home, jossa harvinaisen kuvamateriaalin avulla kerrottiin hienosti Dylanin urakehitys vuodesta 1961 vuoteen 1966. Scorsese palkattiin vuonna 2001 työstämään tämä yli kolmituntinen elokuva Dylanin manageritoimiston vuodesta 1995 lähtien   kokoamista sadoista tunneista 1960-luvun haastattelu-, uutis- ja konserttitallenteita. Lopputulos oli hieno, varsinkin kun elokuvaa varten Dylan oli antanut myös uusia haastatteluja, jossa hän kommentoi 1960-luvun tapahtumia, asia johon hän aikaisemmin äärimmäisen harvoin oli suostunut

Nyt Scorsesella on työn alla jo toinen kokopitkä Dylan -elokuva, nimeltään Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese.  Uudessa elokuvassa keskitytään vuosien 1975-76 Rolling Thunder -kiertueisiin ja nettiuutisissa väitetään että tätäkin elokuvaa varten Scorsese olisi saanut tuoreita Dylan -haastatteluja. Uuden elokuvan väitetään olevan vähemmän dokumentaarinen kuin No Direction Home. Tuleeko siitä fiktiivinen vai dokumentin ja fiktion sekoitus, on tässä vaiheessa epäselvää. On myös mahdollista että elokuvaan yhdistetään olemassa olevaa Dylanin alkuvuodesta 1978 julkaiseman nelituntisen Renaldo And Clara -elokuvan materiaalia.  Tämä elokuvahan sisälsi myös paljon ainutlaatuista kuvamateriaalia loppuvuoden 1975 kiertueesta.

Scorsesen RTR -elokuvan tarkka ilmestymisajankohta on tätä kirjoittaessani vielä epäselvä, mutta nettiuutisten mukaan elokuva ilmestyisi ensimmäiseksi Netflixissä ja vasta myöhemmin muissa medioissa. On mahdollista että elokuva valmistuu loppuvuoteen 2019 mennessä. Palaan aiheeseen kun (varmoja) lisätietoja on käytettävissä. Alla muutama aiheeseen liityvä nettiuutinen:

https://variety.com/2019/music/news/bob-dylan-martin-scorsese-rolling-thunder-film-netflix-1203104499/

https://www.theguardian.com/music/2019/jan/11/martin-scorsese-bob-dylan-netflix-documentary

Harri Huhtanen 2019

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s