Kate Bushin remasteroidut vinyylialbumit 2018 – osa 3

bushwuthering36356249 Kate Bush julkaisi kaksi ensimmäistä levyään jo vuonna 1978. Muistan että hittibiisi Wuthering Heights soi aikanaan myös Porin diskoissa, mutten ollut silloin vielä mikään Kate Bush -fani. Taisin hankkia hänen kolme ensimmäistä levyään vasta jälkikäteen 1980-luvun alkupuolella.   Neljäs levy, The Dreaming (1982), jonka hankin eräällä Tukholman reissulla,  herätti toden teolla mielenkiintoni Katen musiikkiin. Se poikkesi niin täydellisesti siitä mitä kaikki muut artistit siihen aikaan tekivät.  Sitten tuli vuosi 1985 ja Kate julkaisti ylittämättömän mestariteoksensa Hounds Of Love! Olin siihen aikaan töissä Kristiinankaupungissa ja matkustin aina viikonlopuksi Turkuun. Matkalla kuuntelin korvalappustereoista Hounds Of Lovea ja kotona sitten isolla volyymilla samaa levyä vinyylisoittimella. Se levy vei minut kokonaan, kuuntelin sen jo julkaisuvuonna varmaan 100 kertaa. Nykyään kuuntelen sitä harvemmin, koska haluan säilyttää sen tuoreena mikä ei välttämättä ole mahdollista, jos on kuunnellut jonkun albumin yli 100 kertaa. Mutta Hounds Of Loven kohdalla se on mahdollista!  Olen tänään kuunnellut kyseistä levyä ja se kuulostaa edelleen yhtä hyvältä kuin vuonna 1985.  Houndsin jälkeen hankin kaikki Katen levyt sitä mukaan kuin ne ilmestyivät. Eikä se ollut vaikeaa, sillä vuoden 1985 jälkeen Katen julkaistutahti hidastui koko ajan. Uusia levyjä ilmestyi 1989, 1993, 2005 ja 2011. Ja nyt on taas ollut kahdeksan vuoden tauko. Vuoden 2011 jälkeen on ilmestynyt ainoastaan LIVE-albumi sekä viime vuonna nämä remasteroidut albumit uusintajulkaisuina. Niinpä on upeaa että remasterointisarjan IV boksi on omistettu harvinaisuuksille eli lähinnä singlejen B-puolille. Minulla on muutamia Katen Hounds Of Loven aikaan julkaisemia LP-kokoisia 12″ singlejä, muttei muuta. Niinpä olin aivan ällikällä loppuvuodesta 2018 eli vain muutamia kuukausia sitten julkaistusta vinyyliboksista IV !  Siinä on yli 20 sellaista Kate Bushin levytystä joita en ollut aikaisemmin kuullut!  Aluksi suhtauduin epäilevästi singlejen B-puoliin, koska
bushrunning_up_that_hill_2012 niin monet artistit jotka ovat tällaisia julkaisuja tehneet eivät ole suinkaan edistäneet uraansa, vaan pikemminkin lopputulos on ollut se että artisti on ikään kuin ”pienentynyt”. B-puolet ovat usein olleet kiusallisen huonoja. Mutta onneksi näin ei ole Katen kohdalla.  Täytyy sanoa että usein Katen singlen B-puoli on parempi kuin monien artistien koko uran huipputuotokset!  Tällä kokoelmalla on harvinaisuuksia vuosilta 1973-2013. Kuten aikaisemmin kirjoitin boksin vanhin biisi on vuoden 1973 demo Humming, uusin julkaisu  kokoelmalla on  vuonna 2012 uudelleen äänitetty 1985 Running Up With That Hill, jonka Kate esitti Lontoon Olympialaisten päätösseremoniassa. Nämä molemmat esitykset ovat hienoja ja mikä parasta kokoelman kaikki kappaleet näiden välissä ovat joko mielenkiintoisia tai loistavia tai molempia!

Harri Huhtanen 2019

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s