Genesis: Selling England By The Pound 1973 – osa 4

genesis1973d.jpg

Vuosina 1972-74 Gabriel pukeutui konserteissaan mitä uskomattomampiin asuihin, jotka yleensä liittyivät jollain tavalla kunkin kappaleet sanoituksiin.  Näin hän ennakoi Englannissa vähän myöhemmin yleistynyttä Glam-rockia, jossa keskeistä oli esiintyjän pukeutuminen  keikoilla näyttäviin, dramaattisiin asuihin.    

 

 

Harva tietää tai edes uskoo ,että yksi maailman tunnetuimmista rockbändeistä, Genesis nimeltään, oli vielä vuonna 1973 kovissa veloissa.  Nykyään kaikki Genesiksen jäsenet ovat miljönäärejä, sillä yhtyeen levyjä on tiettävästi maailmanlaajuisesti myyty jo yli 100 miljoonaa kappaletta, mutta tilanne oli täysin erilainen vuonna 1973, jolloin bändillä oli nykyrahassa mitaten yli 2 miljoonan euron velat!  Tämä siitä huolimatta että he olivat julkaisseet jo neljä hienoa levyä ja tehneet satoja keikkoja. Ongelmana oli se, etteivät he olleet vielä breikanneet USA:ssa, joka on kaikkien artistien “onnela”, maa jossa keikoista sai suurimmat tuotot ja jossa levymyynti oli maailman suurinta.  Genesiksen neljäs levy, Foxtrot (1972)  avasi kuitenkin bändille oven USA:aan ja loppuvuodesta 1972 kevääseen 1973 bändi konsertoi USA:n suurimmissa kaupungeissa noin 20 kertaa. Kiertue päättyi huhtikuussa ja touko-heinäkuussa 1973 bändi valmisteli yksityisissä sessioissa Chessingtonissa, Kingston upon Thamesissa ja Una Billings School of Dancessa Shepherd’s Bushissa uutta levyään ennen siirtymistään Island Studiolle elokuussa 1973.  Uudessa kiertueohjelmassaan (2019) Hackett muistelee että tämä oli hänen parasta aikaansa Genesiksessä.

 Harri Huhtanen 2019          

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s