LED ZEPPELIN LIVE ! – johdanto 5a/6

Aktiivivuosinaan (1968-1980) Led Zeppelin nähtiin livenä yli 500 kertaa, seuraavan 40 vuoden aikana sen sijaan vain satunnaisesti, lähinnä erilaisissa juhlatilaisuuksissa (kts. Led Zeppelin Live! – johdanto 4/6).

Led Zeppelinin aktiivikauden keikat voidaan jakaa kahteen jaksoon. Ensimmäinen jakso (1968-1973) oli erittäin intensiivinen, kiertueet seurasivat toisiaan ilman varsinaisia taukoja. Jälkimmäinen jakso (1975-1980) oli rauhallisempi eli kiertueiden välissä oli pitkiäkin taukoja. Varsinaisten kiertueiden lisäksi Led Zeppelin teki paljon erilaisia irtokeikkoja ja esiintyi eri maiden radio- ja TV-ohjelmissa. Nämä olen jättänyt listaamatta, koska se olisi tehnyt listauksesta inkoherentin. Led Zeppelin kun saattoi kesken USA:n kiertueen matkustaa pariksi päiväksi Eurooppaan nauhoittamaan jotain ohjelmaa ja päinvastoin.  Samoin ennen suurta kiertuetta bändillä saattoi olla toisessa maanosassa muutama irtokeikka. Alla siis ensimmäisen jakson kiertueet (jätin laskuista pois vahvistamattomat keikat, joita on myös paljon):

Keikkalistauksessa käytetty modifioiden Dave Lewisin ja Simon Pallettin LED ZEPPELIN The Concert File (2005) -teoksen tietoja

ledzeppelin1968

1968 Ensimmäinen Skandinavian kiertue
Gladsaxe (7.9.68, ensimmäinen Tanskan keikka) – Kööpenhamina – Nykoping – Roskilde – Tukholma (12.9.68, ensimmäinen Ruotsin keikka) (2 keikkaa) – Uppsala – Göteborg – Malmö

1968 UK klubikiertue
Newcastle (4.10.68 ensimmäinen Englannin keikka) – Lontoo – Liverpool – Guildford – Bristol – Manchester – Sheffield – Richmond – Bridge – Bath – Exeter

1968-69 Ensimmäinen Pohjois -Amerikan kiertue
Denver (26.12.68 ensimmäinen USA:n keikka) – Seattle – Vancouver (28.12.68 ensimmäinen Kanadan keikka) – Portland – Spokane – Los Angeles (4 keikkaa) – San Francisco (4 keikkaa) – San Diego – Iowa City – New Orleans – Detroit (3 keikkaa) – Wheaton – Pittsburgh – Boston (4 keikkaa) – Philadelphia – New York (2 keikkaa) – Toronto – Chicago (2 keikkaa) – Memphis – Miami  (2 keikkaa)

ledzep-final-winter1969

1969 Toinen UK klubikiertue
Plymouth – Lontoo (9 keikkaa) – Cardiff – Birmingham – Southall – Nottingham

1969 Toinen Skandinavian kiertue
Tukholma – Uppsala – Gladsaxe – Norregard – Kööpenhamina

1969 (kevät) Toinen Pohjois -Amerikan kiertue
New York (3 keikkaa) – San Francisco (4 keikkaa) – Irvine – Pasadena (2 keikkaa) – Santa Monica (2 keikkaa) – Edmonton – Vancouver – Seattle – Honolulu – Detroit – Athens – Minneapolis – San Jose – Chicago (2 keikkaa) – Columbia – Boston (3 keikkaa) – St. Louis

1969 (kesä) Kolmas UK kiertue
Birmingham – Manchester – Newcastle – Portsmouth – Bath – Lontoo

1969 (kesä) Kolmas Pohjois-Amerikan kiertue
Byron – Newport – Miami – Tampa – Jacksonville – Philadelphia – Rochester – Detroit – Cincinnati – Chicago (2 keikkaa) – Cleveland – New Yorkin alue (4 keikkaa) – Milwaukee – Vancouver – Seattle – Edmonton – Salt Lake City – Eugene – Santa Barbara – Houston – Sacramento – Berkeley – San Bernardino – Anaheim – San Diego – San Antonio – New Jersey – Wallingford – Toronto – Framingham – Dania (2 keikkaa) – Jacksonville – New Haven – Lewisville

1969 (syksy) Ensimmäinen Euroopankiertue
Scheveningen (3.10.69 ensimmäinen Hollannin keikka) – Rotterdam – Amsterdam – Harleem – Pariisi (10.10.69 ensimmäinen Ranskan keikka) – Lontoo

1969 (talvi) Neljäs Pohjois-Amerikan kiertue
New York – Detroit – Chicago – Seattle – Philadelphia – Cleveland – Boston – Charlotte – Kent – Buffalo – Providence – Springfield – Syracuse – Toronto – Kitchener – Kansas City – San Francisco (3 keikkaa)

Ledzeppelin19701970 Neljäs UK kiertue
Birmingham – Bristol – Lontoo – Portsmouth – Newcastle – Sheffield – Leeds – Edinburgh

1970 Toinen Euroopan kiertue
Helsinki (Kulttuuritalo 23.2.70, ainoa Suomen keikka!) – Amsterdam – Kööpenhamina – Montreux (7.3.70 ensimmäinen Sveitsin keikka) – Munchen (8.3.70 ensimmäinen Saksan keikka) – Wien (9.3.70 ensimmäinen Itävallan keikka) – Hampuri (2 keikkaa) – Dusseldorf

1970 (kevät) Viides Pohjois-Amerikan kiertue
Seattle – Denver – Salt Lake City – Los Angeles – Pittburgh – Philadelphia – Charleston -Macon – Indianapolis – Baltimore – Charlotte – Raleigh – Tampa – Miami – St. Louis – Bloomingdale – Montreal – Ottawa – Evansville – Memphis – Phoenix

1970 (kesä) Kolmas Euroopan kiertue
Reykjavik (22.6.70, ainoa Islannin keikka) – Bath – Köln – Essen – Frankfurt – Berliini

1970 (kesä) Kuudes Pohjois-Amerikan kiertue
New Haven – Hampton – Kansas – Oklahoma – Tulsa – Fort Worth – San Antonio – Nashville – Cleveland – Detroit – Winnipeg – Milwaukee – Seattle – Oakland – San Diego – Los Angeles – Honolulu – Boston – New York

(jatkuu…)

Johdantoteksti:  Harri Huhtanen 2019

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s