Helsinki 10.-12.1.2019 -osa 3

Lauantai 12.1.2019

img_20190112_152744.jpg

Helsingin upouusi Oodi -kirjasto oli avattu yleisölle joulukuussa 2018 eli pitihän siellä käydä! Rakennus on mykistävän kaunis ja erikoinen jo ulkoapäin ja mikä parasta, sisätilat ovat yhtä viehättävät. Paljon kaarevia pintoja ja epätavallisia tilaratkaisuja. Alakerrassa on elokuvateatteri, näyttelytiloja ja kahvila. Toisessa kerroksessa on useita harrastus- ja työtiloja. Vasta kolmannessa kerroksessa on itse kirjasto, joka on avara ja valoisa koko seinän kattavien ikkunoiden vuoksi. Paradoksaalisesti kaiken tämän arkitehtonisen loiston keskellä ainoa joka tuntuu jäävän vähälle huomiolle ovat itse kirjat, joita on hyllyissä niukasti ja paljon samoja nimikkeitä!  Silti paikalla on satoja ihmisiä ja tungos on kova. Selvästikin nämä ihmiset eivät ole rynnänneet kirjoja lainaamaan, vaan ovat tulleet katsomaan itse rakennusta ja sen mielenkiintoisia sisätiloja. Toivottavasti jatkossa myös kirjat saavat vähän enemmän huomiota, jottei koko hankkeessa mene lapsi pesuveden mukana.

Illallisen nautimme ryhmämme kiinalaisen jäsenen BH:n suosituksesta Mei Lin -ravintolassa Lönnrotinkadulla. BH kehui että tässä ravintolassa sai aitokiinalaista ruokaa ja ilmeisesti se piti paikkansa, sillä kun tulimme sisälle oli paikka ihan täynnä ruokailijoita, jotka meitä lukuunottamatta olivat lähes kaikki aasialaisia. Sanon aasialaisia, koska luulin että he kaikki olivat kiinalaisia, mutta kun viereisessä pöydässämme  kahdeksan henkinen porukka piti kovaa ääntä, niin valisti BH meitä ,että he olivat Etelä-Koreasta jossa yleensä nuorilla on tapana pitää kovaa mekkalaa ravintolassa. img_20190112_175318.jpg
Sen verran ”juntti” olen etten erota puhuuko henkilö koreaa vai kiinaa, japanin ja kiinan uskon erottavani, mutta ilmeisesti korean kieli on lähempänä kiinan kieltä kuin japanin kieli, luulen ja kuulen niin.  Itse ateria oli runsas ja maukas, niin runsas että puolet jäi syömättä. Pöytään tuotiin mm. seuraavia annoksia, jotka koko seurue jakoi: siankorvaa, jauhelihaa tofulla, dumplingseja, inkivääri ankkaa, katkarapuja, kalafilettä chilikastikkeella, kurkkua ja sianlihaa. Jälkiruokana nautittiin kahvia, teetä, jäätelöä ja friteerattuja banaaneja. Kaikkien annoksien nimiä en edes muista. Pöytäjuomana oli punaviiniä ja vettä ja koko komeus maksoi neljältä hengeltä vain 193 euroa. Voin suositella Mei Liniä!  Linkin kuvista näkee että muillakin on ollut  Mei Linissä hauskaa:

https://www.meilin-fi.com/gallery-2?fbclid=IwAR3uiJNULbtzpQunNTw3CFuy_PK0p0P38H_7tltLXTlI6ks6O6HaxLWThWo

Teksti ja kuvat:  Harri Huhtanen 2019      

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s