Ed Sheeran: Malmin lentokenttä, Helsinki 23.-24.7.2019 ! – osa 1

edsheeran2019

Voiko 106 000 suomalaista olla väärässä?  Ilmeisesti ei voi. Ed Sheeranin lisäkonsertti Malmin lentokentällä 48 000 kuulijan edessä oli suuri menestys eikä tämä tähän jää, sillä tänään (24.7.19) on vuorossa se alunperin buukattu konsertti jonka 60 000 lippua myytiin loppuun 20 minuutissa! Tiistaina kuultu ensimmäinen konsertti (23.7.19) oli siis ylimääräinen konsertti, joka järjestettiin koska varsinaisen konsertin 60 000 lippua eivät riittäneet.Tuore raportti keikasta täällä:

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/df1d89f4-7454-4b02-afad-7171f847b98a

Ed Sheeran kerää siis ensimmäisiin Suomen konsertteihinsa enemmän yleisöä kuin edesmennyt Michael Jackson aikanaan.

Ed on kuitenkin täysin erilainen kuin Michael ja muut ”entisajan” megastarat. Ed on ”tavallinen nuorimies”, joka ei diivaile. Hän loihtii lavalla luuppipedaalillaan kokonaisen orkesterin yksinään eli bändiä hänellä ei ole eikä hän tietääkseni käytä myöskään taustanauhoja tai autotunea eli Ed on varsinainen  ”luomuartisti”.

Ed on vasta 28-vuotias, mutta nyt jo maailman parhaiten tienaava artisti. Hän nousi maineeseen ilman mitään Idolsia tai sopimuksia levy-yhtiöiden kanssa.  Hän nousi maineeseen sosiaalisen median kautta. Tämä kertoo paljon siitä, miten musiikkimaailma on muuttunut 2010-luvulla ja minusta on hienoa, ettei se kulttuuri, joka alkoi olla vallalla 2000-luvun ensimäisellä vuosikymmenellä, voittanut. Tarkoitan sitä ,että Idolsin kaltaiset laulukilpailut, jossa artistit joutuvat jukeboksina laulamaan milloin mitäkin , ei noussutkaan yksinvaltaan markkinoilla, vaan edelleen pätee se hieno asia että kuka tahansa voi nousta ”ryysyistä rikkauteen” omalla musiikillaan ja omalla tyylillään ilman typeriä kompromissejä kunhan on riittävän taitava. Levy-yhtiöt eivät enää ole yksinvaltiaita eikä Idols -tuotantokoneisto, vaan valtikka on siirtynyt sosiaaliselle medialle.

Harri Huhtanen 2019 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s