Ed Sheeran: Malmin lentokenttä, Helsinki 23.-24.7.2019 ! – osa 2

edsheeranyoung

Ed Sheeran ei ole Mozart, mutta joitain yhtymäkohtia kuitenkin löytyy eli myös Ed aloitti musiikintekemisen jo hyvin nuorena. Jo nelivuotiaana hän lauloi kirkkokuorossa  ja 13-vuotiaana hän levytti kappaleen Spinning Man. Hänen isänsä on vannoutunut 1960- ja 1970-luvun rockmusiikin kannattaja ja osittain isänsä vaikutuksessta Ed ammensi tuon ajan tähtien parhaista tuotoksista. Ed ihaili  Bob Dylania, Joni Michelliä, Elton Johnia, Van Morrisonia ja ennen kaikkea Eric Claptonia. Hän matkusti Lontooseen 17-vuotiaana tyhjätaskuna vuonna 2008 ja yritti ansaita leipänsä esiintymällä kadulla ja pubeissa. Ei tullut menestystä. Vasta Youtubeen tehty video herätti suuremman yleisön mielenkiinnon.  Vähitellen sosiaalisen median siivittämänä Ed alkoi päästä maineeseen. Hän pääsi levyttämään ja teki kolme omituisesti nimettyä albumia:  + (2011),  X (2014) ja   ÷ (2017) !  Neljännellä levyllä onneksi on ”kunnon” nimi: No.6 Collaborations Project (2019). Edin nykyinen kiertue alkoi jo 2017 ja hän on kuluneen runsaan kahden vuoden aikana soittanut jo yli 400 keikkaa, joista valtaosa suurilla stadioneilla ja yleisöä on näillä keikoilla käynyt jo yli 4 miljoonaa!  Lisäksi aikana jolloin kaikki lehdet kirjoittavat levymyynnin laskusta Edin väitetään myyneen jo yli 150 miljoonaa levyä! Ed on siis kaikilla mittareilla mitaten megatähti, sanan varsinaisessa merkityksessä.

Harri Huhtanen 2019

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s