Ed Sheeran: Malmin lentokenttä, Helsinki 23.-24.7.2019 ! – osa 3

Ed-Sheeransouthafrica

Suomen kaikkien aikojen ”väkirikkain” konserttijatkumo on ohi ja eri puolilta Suomea tulleet nuoret ovat palanneet koteihinsa. U2:n vuoden 2010 yleisöennätys on muisto vain, sillä yhden miehen ”orkesteri” nimeltä’ Ed Sheeran  keräsi kahtena iltana uskomattomat 108 000 suomalaista Malmin lentokentälle!  Veikkaanpa että samanlaista yleisöryntäystä ei ihan lähivuosina nähdä. Somemaailman suosio on siunaus ja kirous. Adelekin joitain vuosia sitten nousi raketin lailla somen ansiosta valtavaan suosioon, mutta onko hän enää yhtä suosittu? Edillä tuleva suosion tasaantuminen ei ole yhtä vaikea paikka, sillä hänellä on tuoreessa muistissa se miltä tuntuu soittaa parille kymmenelle ihmiselle, jotka eivät välttämättä edes kuuntele sinua. Vaikka vain 10% Malmilla olleista tulisi Edin seuraavalle Suomen keikalle niin silti silläkin täyttää jo Hartwall Areenan. Siksi Edillä ei ole mitään hätää. Hänen suosionsa ei varmaankaan ole viiden vuoden päästä samaa luokkaa kuin nyt, mutta uskon että hän on fiksuna miehenä varautunut siihen.  Edillä on myös selkeä käsitys rock- ja popmusiikin historiasta, sillä tuoreessa Yesterday -elokuvassa hän kilpailee fiktiivisen Jackin kanssa siitä kumpi säveltää paremman laulun. Jack on elokuvassa yksi niistä harvoista ihmisistä, jotka enää muistavat Beatlesien kappaleita, sillä mystisen koko maailmanlaajuisen sähkökatkon jälkeen Jack huomaa että kaikki tiedot Beatleseista ovat kadonneet maailmasta. Niinpä Jack alkaa esittää Beatles- klassikkoja omina biiseinään ja kun hän sitten kilpailee Edin kanssa uuden laulun säveltämisessä, toteaa Ed kuultuaan Jackin esittämän Beatles  klassikon The Long & Winding Road  ettei tarvitse äänestää, sillä hän hävisi.

Malmilla Ed kuitenkin voitti, koska Beatlesiä keikkailevana bändinä ei enää ole olemassa. 2010-luvulla meillä on Ed Sheeran ja Malmin jättiyleisö kuuli tiistaina ja keskiviikkona alla mainitut kappaleet:

01. Castle On Hill
02. Eraser
03. The A Team
04. Don’t / South of the Border
05. Dive (ti)
05. Beautiful People (ke)
06. Bloodstream
07. I Don’t Care
08. Tenerife Sea
09. Lego House / Kiss Me / Give Me Love (ti);
09. Hearts Don’t Break Around Here/ All Of The Stars / Give Me Love (ke)
10. Galway Girl
11. I See Fire
12. Thinking Out Loud
13. Photograph
14. Perfect
15. BLOW
16. Sing
17. Shape of You
18. You Need Me, I Don’t Need You

Harri Huhtanen 2019

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s