Genesis: The Lamb Lies Down On Broadway (1974) – osa 2

genesisgabriel1974

TLLDOB äänitettiin Walesissa, maaseudun rauhassa. Aika harvoin on äänityspaikan ja levyn sisällön kontrasti ollut suurempi. TLLDOBin tarina sijoittuu löyhästi New Yorkiin ja ainakin kuulijan päässä aktivoituu suurkaupungin betoniset maisemat, kiihkeä elämänrytmi ja industrialismi. TLLDOB on teemalevy, tarinan siihen kirjoitti Peter Gabriel, bändin muut jäsenet kirjoittivat musiikin Gabrielin sanoituksiin. Edellisenä vuonna julkaistu Selling England By The Pound oli vielä tehty yhteistyössä, mutta TLLDOB luomisprosessi tavallaan erotti bändin muut jäsenet Gabrielistä, joka työskenteli yksin sanoitusten parissa. Lisäksi Gabriel oli paljon poissa alkuvaiheen sessioista, koska hänen vaimonsa oli raskaana. Bändin muut jäsenet eivät ymmärtäneet tätä koska heillä ei vielä ollut riittävästi kokemusta perhe-elämästä. Myöhemmin kitaristi Mike Rutherford onkin todennut Gabrielin kohtelusta ettei se ollut asianmukaista. Kovista paineista huolimatta tai ehkäpä jopa niiden vuoksi, levystä tuli kuitenkin kiihkeä ja elinvoimainen Genesis-luovuuden näyte. Collins (rummut), Rutherford (kitara), Hackett (kitara) ja Banks (kosketinsoittimet) sävelsivät upeita melodioita Gabrielin erikoisiin tarinoihin. Koko bändi soittaa tällä levyllä tavallaan “sydänverellään”, ikään kuin kyseessä olisi bändin viimeinen levy. Se ei sitä ollut paitsi Gabrielille, joka erosi bändistä seuraavana vuonna.        

(jatkuu…)

Harri Huhtanen 2019        

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s