Genesis: The Lamb Lies Down On Broadway (1974) – osa 1

Luulenpa että harva Suomessa tietää missä sijaitsee ja mikä on Glaspant Manor in Capel Iwan. No, kyseessä on satoja vuosia vanha idyllinen kartano läntisessä Walesissa, tarkemmin  Carmarthenshiressä.  Alueella ei ole suuria kaupunkeja, mutta genesisGlaspantManorkaunista luontoa ja kulttuurikohteita sitäkin enemmän. Roomalaiset rakensivat alueelle pienen kaupungin jo 2000 vuotta sitten ja heidän jälkeensä maahan tulivat normannit. Glaspant Manor putkahti vuosikymmenien tauon jälkeen suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2017 kun BBC:n nettiuutiset kertoivat että vuonna 1974 Genesis– studiona toiminut kartano oli myynnissä, hintakaan ei ollut paha eli “vain” 1,1 miljoonaa puntaa. Uutisessa painotettiin sitä, että Genesis äänitti viimeisen yhteisen levynsä Peter Gabrielin kanssa juuri siinä talossa.  Äänitys tehtiin Lontoon Island -studiolta lainatulla mobiiliäänitysyksiköllä. Alkuperäisellä tuplavinyylilevyllä tätä ei kerrota, kuten ei kerrota monia muitakaan tuohon harvinaiseen levytykseen liittyviä asioita. The Lamb Lies Down On Broadway (TLLDOB)  on levy joka vaatii paljon kuulijaltaan, koska sen kestoaika on yli 90 minuuttia ja levyn tarina on erittäin vaikeaselkoinen. Hankin TLLDOB:in tuplavinyylialbumin joskus 1980-luvun alkupuolella ja täytyy sanoa että siihen aikaan levy jäi vähän vieraaksi minulle, koska se tuntui raskaammalta ja vaikeammalta kuin aikaisemmin julkaistut Genesis -albumit. Mutta kuten sanonta kuuluu: hyvä viini vain paranee vanhetessaan. Vuosi vuodelta olen alkanut pitää yhä enemmän TLLDOB:ista ja niin myös kansainväliset arvostelijat, sillä nykyään albumia pidetään yhtenä Genesiksen parhaista levyistä.

https://www.bbc.com/news/uk-wales-south-west-wales-38858022

(jatkuu…)

Harri Huhtanen 2019        

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s