LP:n paluu !

LP-lealbumsalescdvyjen myynti on lisääntynyt lähes koko 2000-luvun ajan. LP joutui 1990-luvulla CD-levyn syrjäyttämäksi, mutta sitten tapahtui yllättävä käänne: suoratoistopalvelut ja
digitaalinen lataaminen alkoivat vähentää CD-levyjen myyntiä hurjaa tahtia. CD-levyjen myynti on nykyään enää noin 5% siitä mitä se oli 2000-luvun alussa.  Digitaaliset palvelut eivät kuitenkaan syöneet LP-levyjen myyntiä, vaan päinvastoin niiden myynti alkoi kiihtyä ja lakkautettuja vinyylitehtaita alettiin uudestaan avata, jotta saatiin tarjonta vastaamaan kasvanutta kysyntää. 1940-luvulla kehitetty LP levy teki hämmästyttävän paluun! Uusimman puolivuotistilaston (1/2019) mukaan CD- ja LP-levyjen myyntituotto USA:ssa on nyt tasoissa ja ennustetaan että lähiaikoina LP-myynnin tuotto USA:ssa ylittää CD-levyjen tuoton.

Harri Huhtanen 2019

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s