LEVYKAUPPA ÄX, Tampere

levykauppaäxtampere

29 LEVYKAUPPA ÄX, TAMPERE
Kyttälänkatu 6, 33100 Tampere
Puh. (03) 389 1353

https://www.levykauppax.fi/tampere/

 tampere@levykauppax.fi

Avoinna: ma-pe 11:00-18:00, la 11:00-16:00

Tarkastuspäivä  La 9.11.2019

Kävin jo 1980-luvulla legendaarisessa EPESin Kyttälänkadun levymyymälässä. Se toimi samassa paikassa aina vuoteen 2014 saakka, jolloin EPES alas ajoi liiketoimintansa.  Se oli ikävä uutinen, mutta onneksi perinteet eivät sittenkään katkenneet, sillä vieraillessani hiljattain Tampereella huomasin että Levykauppa Äx toimii nykyään samassa liikehuoneistossa, jossa EPES toimi yli 30 vuotta. Enimmäkseen siellä oli uusia levyjä, kuten Äxn liikkeissä yleensäkin, mutta viime vuosina Äx on yhä enemmän ottanut mukaan toimintaansa myös käytettyjen vinyylien myyntiä ja liikkeen perällä olikin satoja käytettyjä levyjä. Kuten muissakin Äxn toimipisteissä käytettyjen hinnoittelupolitiikka on ehkä turhan yliampuvaa. Tampereen liikkeessä vähänkin harvinaisemmat vinyylit oli hinnoiteltu jopa kolminumeroisilla luvuilla eli käytetystä vinyylistä saatettiin pyytää 100-200 euroa. Tietysti tyhmä ei ole se joka pyytää. Epäilen silti menevätkö noin korkealle hinnoitellut levyt kaupaksi. Tosin ymmärrän että jos he ovat maksaneet kovin hyvin myyjälle, niin katetta pitää saada.  Voi olla että parhaat levyt saa hyllyyn vain tarjoamalla levyjen tarjoajille riittävän maksun.  Onneksi joukosta löytyi kohtuuhintaisiakin albumeita ja tein yhden löydönkin: Renessaince -yhtyeen kakkosalbumin, joka alun perin julkaistiin vain Saksassa ja vasta myöhemmin Englannissa. Äxssä oli yllätyksekseni alkuperäinen saksalainen painos, eikä se ollut edes kallis. Löysin myös kaksi kohtuuhintaista Zappaa 1970-luvun alkupuolelta. Levylaatikoiden asettelusta tulee kuitenkin paikalle miinusta. Kalliit levyt olivat sentään siedettävällä tasolla ja selattavissa, mutta kaikki edulliset vinyylit oli laitettu laatikoihin, jotka olivat lattialla ja aivan liian täynnä. Täytyy olla todella innostunut aiheesta jotta niitä haluaa / pystyy enää katsomaan. Urhoollisesti kuitenkin selasin niitäkin pari laatikkoa läpi, mutta sitten selkä kipeytyi niin että oli pakko lopettaa. Ostin lisäksi paljon uusia levyjä. Kassalle oli jonoa eli myös Tampereella Levykauppa Äx näyttää pärjäävän hyvin. Asiakaspalvelu oli kohtuu ystävällistä ja sain jopa alennusta ostoksistani.

*Pisteytys:
Tuotevalikoima 1 (max 2)
Tuotteiden hinta‑laatusuhde 0,75 (max 2)
Tuott. asettelu ja liiketilan yleinen viihtyisyys / toimivuus 0,5(max 1)                           Henkilökunnan palveluasenne 0,75 (max 1)

* = pistetys laskettu pelkästään liikkeen käytettyjen levyjen osaston perusteella. Koko tuotevalikoiman eli myös uusien levyjen huomioiminen olisi parantanut pistelukua.

Kokonaispisteet: 3 / 6.    Sanallinen arvio: Tyydyttävä   

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s