HECTOR: Gatorade Center Turku 5.12.2019 ! – Osa 1

IMG_20191205_230118

Hectorin omien sanojen mukaan  “viimeinen Turun keikka” koettiin eilen Gatorade Centerissä. Monet turkulaisetkin saattavat ihmetellä mikä paikka on Gatorade Center. Kyseessä on vuonna 1990 valmistunut komea monitoimihalli, jonne mahtuu yli 11 000 katsojaa. Enimmäkseen hallia  käytetään jääkiekko-otteluihin, mutta satunnaisesti siellä järjestetään myös isompien starojen konsertteja, muun muassa Bruce Springsteen on soittanut siellä. Hämmennystä aiheuttaa kuitenkin se, että hallin nimi muuttuu jatkuvasti sen mukaan kuka minäkin vuonna on pääsponsorina. Aluksi hallin markkinointinimi oli Typhoon, seuraavaksi nimeksi valittiin Elysée Arena ja sitten nimi vaihdettiin  Turkuhalliksi. Eikä nimileikki loppunut tähänkään, vaan sitten taas sponsori vaihtui ja nimeksi valittiin HK Areena!  Ja nyt siis halli on Gatorade Center, mutta kuka tietää ehkäpä nimi taas ensi vuonna on joku toinen! Mutta kyseessä on siis iso halli, samaa kokoluokkaa kuin Hartwall Areena ja vaikka kaikki suomalaiset tuntevat Hectorin ja vaikka hän on selkeästi ilmoittanut että tämä on nyt vihonviimeinen kiertue, niin “Instagram -sukupolvi” ei tunne vetoa Hectorin ikäisiin artisteihin, joten halli jäi ikävällä tavalla vajaaksi. Käytännössä suurin osa katsojista oli permantopaikoilla, yläkatsomot ammottivat tyhjyyttään. Hector itse sanoi jossain vaiheessa konserttia että “kun teitä sentään on paikalla yli 3 000 niin…”. Uskoisin että Hectorin arvio yleisömäärästä osui aika oikeaan. Yleisön ikäjakauma oli enimmäkseen kapea eli 40 – 60v, toki muutamia alle 40 vuotiaitakin paikalla näkyi mutta 2000-luvulla syntyneitä en nähnyt ainuttakaan!

Odotukseni eivät olleet hirveän korkealla, mutta Hector yllätti minut!  Hän ei antanut vähäisen yleisömäärän lannistaa itseään vaan kuulosti hyväntuuliselta ja selvästi nautti siitä että pääsi taas pitkästä aikaa esittämään klassikkojaan. Laulu sujui hienosti ja iso bändi (11 muusikkoa) toi aivan uusia nyansseja esille näissä vanhoissa klassikoissa. Mutta illan lauluista tarkemmin sitten jutun myöhemmissä osissa. Luonnollisesti kaikki kuitenkin haluavat jo tässä vaiheessa tietää mitä Hector soitti eilen. Alla biisilista (jonka tarkastamisesta  ja nimikorjauksista kiitän ystävääni, rocktoimittaja Suonna Konosta):

Gatorade Center, Turku
5.Joulukuuta 2019
 
01  Kaikki tahtoo rakastaa
02  Asfalttiprinssi
03  Olet lehdetön puu
04  Kuningatar
05  Kissojen Yö
06  ?
07  Mandoliinimies
08  Olen nielaissut kuun
09  Herra Mirandos
10  Jos sä tahdot niin
11  Eurooppa
12  Kuunnellaan vain taivasta

väliaika 30 minuuttia

13  Palkkasoturi
14  Velisurmaaja
15  Nostalgia
16  Neitoperho
17  Kaipaava haavanlehtinen
18  Halleluja
19  Ensilumi tulee kuudelta
20  Sota on kaunis
21  Lumi teki enkelin eteiseen
22  Laura (sua kauheesti kaipaan)
23  Ake, Make, Pera ja mä

encore
24  Yhtenä iltana    

Keikan kesto väliajan kanssa 3 tuntia 15 minuuttia (klo 20 – 23.15)

Text and Photo by Harri Huhtanen 2019

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s