Rock Theatre plays Genesis -osa 7

RockTNiinijoki2020

Wigwam ja Tasavallan Presidentti  –yhtyeet jo aikanaan 1970-luvulla totesivat, miten vaikea progemusiikkia esittämällä on saada elantonsa Suomessa. Niinpä he yrittivät läpimurtoa Englannissa ja muutamat kriitikot olivatkin kovin innostuneita näistä varhaisista ”vientituotteistamme”. Ei kuitenkaan maailmanvalloitus heiltä onnistunut ja 1970-luvun loppua kohden koko proge-trendi hiipui eli ei tuohon aikaan mennyt lujaa edes suuren maailman progebändeillä. 2000-luvulla proge palasi kuitenkin kuvioihin ja monet 1970-luvun suuruudet laittoivat uudestaan hynttyyt yhteen. Ne bändit, jotka eivät tehneet comebackiä jatkoivat elämäänsä lukuisten tribuutti -bändien toimesta. Genesis on ollut ”telakalla” jo 12 vuotta ja koska bändi on tehnyt niin hienoa musiikkia aikanaan on heidän musiikilleen edelleen kova kysyntä maailmalla. Suomessakin jo yli kaksi vuotta toiminut Genesis tribuutti-bändi Rock Theatre (RT) yrittää pitää bändin henkistä perintöä yllä. RT keikkailee harvakseltaan ja vaikka heillä oli keväällä 2019 yksi konsertti Tukholmassakin, ei siitä sitten seurannut mitään sen isompaa. Lokakuussa 2019 RT esiintyi Pietarsaaren Schaumansalissa . Ensi vuodelle on toistaiseksi sovittu vasta yksi keikka ja se on niinkin eksoottisessa paikassa kuin  Niinijoen Wanhassa Kanalassa ! Missä ihmeessä se on?! saattaa moni teistä ajatella!  Kyseessä on maaseudulla toimiva pieni majoituspaikka, jonka yhteydessä on Kuivuri -sali missä konsertti siis järjestetään. Kanoja ei siellä sentään ole!  Miksi näin erikoinen konserttipaikka?  En tiedä, kysykää sitä bändin Facebook-sivulla.  Sijainti on sikäli kuitenkin hyvä, että Turusta on sinne alle tunnin ajomatka ja Tampereeltakin paikalle pääsee aika nopeasti. Tulkaa ihmeessä sinne jos arvostatte proge-musiikkia ja erityisesti Genesistä.  Odotan mielenkiinnolla konserttia!

Harri Huhtanen 2019

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s