HECTORin keikat 2019 – osa 5

Hector on nyt laulunsa laulanut, ainakin omien sanojensa mukaan.  Todellisuudessa näin ei varmaankaan ole, mutta taukoa hän ainakin pitää konsertoimisesta.  Luulen että tästä ”päätöskiertueesta” julkaistaan ensi vuonna DVD ja CD, lisäksi Hectorin muistelmien toinen osa ilmestyy joko ensi vuonna tai sitä seuraavana. Näitä ajatellen taiteilija Hector ei ole poistumassa näyttämöltä, vaan ura jatkuu, tavalla tai toisella.

Eilen (12.12.19) Hector päätti kiertueensa Helsingin Hartwall Arenalla  ja loppujen lopuksi sinne sitten tuli peräti 6000 kuulijaa mikä on hyvin sitä ajatellen että esimerkiksi Neil Youngin Hartwall Arenan konserttiin tuli muistaakseni vain 5000 kuulijaa.

Helsingin Sanomat ei onneksi ole vielä liittynyt niiden sanomalehtien sankkaan joukkoon, jotka eivät anna EI-tilaajien lukea digartikkeleitaan. Niinpä laitan tähän linkin hesarin keikka-arvioon, joka on siis meidän kaikkien luettavissa syntyperästä, ihonväristä, asuinpaikasta, varallisuudesta jne. riippumatta:

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006342337.html

Minua ilahdutti se, että settilistassa näytti olevan muutamia sellaisia kappaleita, joita ei Turussa kuultu. Nämä ovat:

02 Vanhan kirkon puisto
13 Strawberry Fields Forever
15 Linnut, linnut

Hieman yllättävää on se, että settiä oli päätöskonsertissa lyhennetty. Turussa kuultiin 24 kappaletta, Helsingissä vain 20. Kiertueväsymys syynä?  No, yhden näkemäni ja kuulemani konsertin (Turku 5.12.19) ja muista konserteista lukemieni artikkelien perusteella todella toivon että Hector nähdään livenä myös 2020 tai 2021, sen verran vetreässä kunnossa hän oli ainakin tulkintojen ja lauluäänen osalta.  Puolityhjät keikkapaikat laskevat kuitenkin tunnelmaa eli suosittelen Hectoria valitsemaan jatkossa pienempiä estradeja. 6000 on mainio yleisömäärä eli sillä hän olisi myynyt neljä Kulttuuritalon konserttia loppuun!  Ja miten paljon komeammalta olisikaan näyttänyt tämä lehtiotsikko:

Hectorin neljä Kulttuuritalon konserttia myytiin loppuun tunnissa!

Harri Huhtanen 2019

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s