Helsinki 10.-12.5.2019 -osa 3

Sunnuntai 12.5.2019

kirpiläViimeinen matkapäivä alkoi tutustumisella Taidekoti Kirpilään (Pohjoinen hesperiankatu 7, 6.kerros). Helsingissä on nykyään useampikin yksityiskoti, jonka taidekokoelmat on säätiöitu ja joita esitellään ilmaiseksi yleisölle ja mikä parasta myös näissä paikoissa järjestetyt opastukset ovat ilmaisia. Aukioloajat tosin ovat hyvin rajoitettuja eli Kirpiläkin on avoinna vain kahtena päivä viikossa (ke ja su) neljä tuntia kerrallaan. Taidekoti Kirpilä on 6. kerroksen hulppea näköalahuoneisto, jossa olisi tilaa useammallekin perheelle. Esittelyssä hieman epäselväksi jäi mistä ihmeestä reumalääkäri Kirpilä (1931-1988) oli saanut niin paljon rahaa että oli kyennyt ostamaan niin ison ”poikamiesboksin” ja lisäksi keräämään sinne yli 500 arvokasta taideteosta!

hakasalmen huvilaKirpilästä matka jatkui Helsingin kaupunginmuseon hallinnoimaan Hakasalmen huvilaan (Mannerheimintie 13b). Siellä oli parhaillaan menossa Suruton kaupunki -näyttely, jossa esiteltiin monipuolisesti 1920-luvun Helsinkiä. Tämä taisi olla vasta toinen kerta kun vierailin paikassa. Hakasalmen huvila on jo rakennuksena tutustumisen arvoinen, koska se on rakennettu  jo vuosina 1843–1846 prokuraattori, maaherra ja salaneuvos Carl Johan Walleenin perheelle kesäpaikaksi. Huvilan  suunnittelijana oli saksalaissyntyinen arkkitehti Ernst Lohrmann

redkoithaiEnnen Turkuun paluuta ehdimme vielä nauttia lounasta The Red Koi Thai -ravintolassa (Lönnrotinkatu 27).  Vaikka ravintolaa mainostetaan thaimaalaisena, on siellä nykyajan tyylin mukaisesti ruokalistassa myös vietnamilaistyyppisiä annoksia. Ruokalista on monipuolinen ja Helsingin yleinen hintataso huomioiden annokset ovat jopa edullisia. Kolmen hengen ruokailu alku- ja pääruokineen ja viineineen maksoi vain 109e. Ruuan taso ei ole samaa luokkaa kuin Michelin tähden Demossa, mutta hinta-laatusuhde tässä ravintolassa on kuitenkin erittäin hyvä.

Harri Huhtanen 2019      

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s