Gösta Sundqvist (1957-2003) – osa 9

leevi1981

Eilen (27.12.19) Gösta ja kumppanit eli Leevi and The Leavings (LATL) pääsi yllättäen YLE:n pääuutisiin, joita katsoo lähemmäs miljoona ihmistä joka päivä.  Aluksi uutisessa kerrottiin virheellisesti että YLE:n arkistosta olisi “löytynyt” LATL:n ainut live- esiintyminen, joka tapahtui vuoden 1981 euroviisikarsinnoissa!  No, tämähän ei tietenkään pitänyt paikkaansa ja uutismoka korjattiin seuraavassa lähetyksessä, jossa kerrottiin että kyseessä oli basisti Paanasen oma VHS-video, joka oli luovutettu YLE:n käyttöön digitoitavaksi ja oli nyt siis nähtävissä YLE Areenassa. Tämä siis eilen ja kun vasta tänään kävin katsomassa kyseisen videon YLE Areenassa huomasin että kiinnostus sitä kohtaan on ollut erittäin suuri, sillä sitä on katsottu vajaassa vuorokaudessa jo yli 200 000 kertaa!

On hienoa, että video on viimeinkin julkaistu. Youtubessahan siitä on ollut huonolaatuisempi versio esillä jo pitkään ja lisäksi Paananen on ainakin yhdessä julkisessa tilaisuudessa näyttänyt videotaan. Siinä mielessä mistään uudesta löydöstä ei siis ole kysymys, mutta uutismaailma toimii tietyllä logiikalla ja on hienompaa ilmoittaa että jotain ainutlaatuista on “sattumalta” löydetty juuri nyt.

Onneksi LATL ei voittanut Suomen karsintoja sillä ei Euroopassa olisi ymmärretty tätä Sinisilmä mansikkasuu -esityksen (1981) huumoria lainkaan, vaan todennäköisesti olisi ajateltu, että juuri tuollaista vanhahtavaa slaavihoilotusta ne siellä peräpohjolassa diggaavat. Tosin euroviisut nyt ei muutenkaan ole mikään uuden musiikin esittelyfoorumi.

Videolla Gösta ja kumppanit ovat satiirisesti pukeutuneet 1930-luvun tanssiorkesterin tapaan. Kaikilla on siistit valkoiset pikkutakit ja vitivalkoiset paidat ja kokonaisuuden kruunaavat hassut kissanrusetit! Kappaleen teksti on romanttinen ja sävelmä göstamaisen kaihoisa. Jäin miettimään oliko Gösta sittenkin tosissaan eikä kyseessä ollutkaan pelkkä vitsi. Tämä on juuri sitä Göstan ainutlaatuista materiaalia, jossa aina osa huumoria ja osa totta.

Harri Huhtanen 2019  

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s