Leonard Cohen suomeksi Turun Kaupunginteatterissa 5.3.2020 -osa 2

IMG_20200305_211155”Istumarumpuja” soittanut Jussi Lampi sanoi konsertin lopussa että tämä Cohen-projekti on heille tärkeä ja että valmisteluihin meni kaksi vuotta, mutta se kannatti silti. Sellainen vetää ”kriitikolta” kyllä vähän maton alta, varsinkin kun tilanne on se mikä on eli LC:tä emme koskaan enää tule näkemään konsertoimassa Suomessa tai jos näemme niin kyseessä on nykyisin suosituksi tullut hologrammi -hahmo. Nykyäänhän taiteilijan elämää voi jatkaa siten että lavalla on live- bändi ja artisti itse on lavalla kolmiulotteisena hologrammina. Aika makaaberia, mutta jotkut arvostavat sellaisiakin konsertteja. Ainakin Elvis  on Amerikassa jatkanut kiertueitaan hologrammina!

IMG_20200305_211205Eli päädyin nyt siihen, etten kirjoita tähän mitään negatiivista, vaan kirjoitan vain niistä asioista, jotka konsertissa olivat hyviä.

Maria Hänninen oli positiivinen yllätys!  Hieno persoonallinen lauluääni, viulu hienosti hallinnassa ja myös akustisen kitaran soitto kuulosti komealta! Maria on oikea Artisti isolla A:lla! Mikko Koivusalolle kiitos laulujen suomennoksista ja muutamista kiinnostavista välispiikeistä, joissa tuli sellaista tietoa jota minulla ei vielä ollut. Koivusalo esim. kertoi, että kaikkiaan LC olisi kirjoittanut Hallelujah  biisiinsä yli 80 säkeistöä, vaikka julkaistulle levylle niistä päätyi vain neljä!  Uutta tietoa minulle oli myös se, että yllätysencorena kuultu Dance Me To The End Of Love  liittyisikin natsien keskitysleireillä kuolleisiin juutalaismuusikoihin. Ylipäätään encore taisi olla konserttin huippukohta. Iältään 50+ turkulaisteatteriyleisö ei missään vaiheessa riehaantunut, mutta aplodeita ja takaisintaputuksia tuli sen verran että esiintyjät näyttivät tyytyväisiltä iltaan. Ja syystäkin, koska Helsingissä viime vuonna katsomo ja yleisömäärä oli pienempi, mutta kulttuurikaupunki Turussa kaikki on toisin, sillä 250-paikkaisen Pienen Näyttämön kaikki kolme konserttia ovat lähes loppuunmyytyjä!

Text and Photos:  Harri Huhtanen 2020    

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s