Rolling Thunder Revue: The 1975 Live Recordings – Take 6

BobDylanJoanBaez1975

19. marraskuuta 1975 – Memorial Auditorium, Worcester, MA CD4 47:03
1. When I Paint My Masterpiece / 2. It Ain’t Me, Babe / 3. The Lonesome Death of Hattie Carroll / 4. It Takes a Lot to Laugh, It Takes a Train to Cry / 5. Romance in Durango
6. Isis / 7. Blowin’ in the Wind / 8. Wild Mountain Thyme / 9. Mama, You Been on My Mind / 10. Dark as a Dungeon / 11. I Shall Be Released

19. marraskuuta 1975 – Memorial Auditorium, Worcester, MA CD5 38:53
1. Tangled Up in Blue / 2. Oh, Sister / 3. Hurricane^*
4. One More Cup of Coffee (Valley Below) / 5. Sara / 6. Just Like a Woman
7. Knockin’ on Heaven’s Door / 8. This Land Is Your Land

RTR -boksin ensimmäinen keikkataltiointi on itse asiassa kiertueen loppupuolelta eli Worcester oli kiertueen 31 keikasta jo no.18. Tällä kiertueella Dylanin setti oli melko kiinteä, sillä kaikkiaan hän esitti vain 34:ää eri kappaletta, tavallisesti Dylanin osuus käsitti 19-20 kappaletta / konsertti.  Mielenkiintoista on kuitenkin uusien kappaleiden osuus. Worcesterissäkin Dylan soitti peräti 6 siinä vaiheessa vielä julkaisemattoman Desire -albumin 8:sta kappaleesta!

Äänite on aivan timantti. Dylanin laulu toistuu luonnollisena ja on stereokuvassa kauniisti keskellä. Myös bändin soitto on taltioitu hienosti: rummut ovat ilmavat ja soundi dynaaminen, basso toistuu analogisen pehmeästi, akustiset kitarat kristallinkirkkaasti ja kokonaisuuden kruunaavat Scarlet Riveran viuluosuudet, jotka  ovat mannaa korville!

Konsertin paras biisi?  Niitä on monta, mutta koska Dylanin yhdessä Joan Baezin kanssa duettona esittämä cover -kappale Wild Mountain Thyme on Dylanin koko uraa ajatellen sellaista harvinaista herkkua jota ei enää myöhemmin kuultu, niin tänään valitsen sen.

Harri Huhtanen 2020

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s