Helsinki 2.-3.7.2019

Tositarina ajalta, jolloin matkustaminen Suomessa ja Euroopassa oli vielä vapaata!

Helsinkimeripaviljonki2019

Tämä lyhyt Helsingin matka tehtiin ensi sijaisesti John Fogertyn 2.7.2019 Helsingin konsertin johdosta ja siitä tarkemmin viestiketjussa “CCR & John Fogerty”.

Majoittuminen Paasi -hotellissa ja lounas ennen Fogertyn konserttia lähellä sijaitsevassa Meripaviljonkissa. Arkitehtonisesti ja sijainniltaan erittäin mielenkiintoinen ravintola, joka sijaitsee Säästöpankinrannassa veden päällä. Isot koko seinän lasi-ikkunat, joista saattoi ihailla  auringonsäteiden kimaltelua lahdenpoukaman vedenpinnalla. Bouillabaisse oluen kanssa virkisti mukavasti tylsän junamatkan jälkeen.

helsinkibierhausmunchen2019

Konsertin jälkeen poikkesimme vielä päärautatieaseman viereen avattuun Bierhaus Muncheniin, joka mainostaa hulppeita 150 eri oluen ja 130 eri viskin valikoimiaan. Kieltämättä paikassa oli aika hyvin tavoitettu aidon saksalaisen bierhausen henki. Seinätaulut baaritiskin yläpuolella olivat mielenkiintoisia, sillä niissä mainostettiin erikoisviskejä, joiden 4cl hinnat vaihtelivat 200- 1000 euron välillä! Jos siis on sattunut voittamaan eurojackpotissa 90 miljoonaa, niin tässäpä jatkopaikka, jossa pääsee mukavasti ahdistavista rahoistaan eroon tarjoamalla koko salille pari kierrosta vaikka vuoden 1981 Glenmorangieta (450e/ 4cl)!

helsinkihillsdumplings2019

Turkuun piti palata jo seuraavana päivänä, mutta sitä ennen ehdin vielä tavata kavereita ja seurueemme lounasti Pieni Roobertinkadulla sijaitsevassa Hills Dumplingissa . Nimensä mukaisesti ravintola oli erikoistunut dumblingseihin, jotka olivatkin varsin herkullisia ja valikoima oli monipuolinen.

Tällä lyhyellä matkalla ei ehtinyt tutustua kulttuurikohteisiin, mutta Fogertyn konsertti oli hieno ja on aina kiva käydä pääkapunkiseudulla, jossa tarjonta kaikesta on niin paljon runsaampaa kuin täällä provinssissa.

Harri Huhtanen 2020      

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s