LED ZEPPELIN I : ALBUMIN SYNTYHISTORIA – osa 17

Lontoon Olympic Studios on legendaarinen, sillä siellä levyjään äänittäneitä huippuartisteja on nykyään jo yli 100! Listaus löytyy täältä:   https://en.wikipedia.org/wiki/Olympic_Studios .

olympic

Lontoo, syys-lokakuu 1968 -osa 1

 Nykyaikana tuntuu mahdottomalta ajatus siitä, että jos bändi soittaa / ei soita jollain ulkoilmafestivaalilla niin ettei siitä myöhemmin ole tietoa!  Zeppelinin virallisella sivustolla kuitenkin yleisökommenteissa pohditaan sitä päättyikö syksyn 1968 Skandinavian kiertue Göteborgiin (15.9.68) vai Malmöön (17.9.68). Pääotsikossa lukee että Malmön keikka peruutettiin, mutta muutama kommentaattori vakuuttaa olleensa paikalla Malmön keikalla!

Olipa totuus mikä hyvänsä tulevan Zeppelinin soittajat palasivat Englantiin syykuussa 1968 ja (epävirallisen tiedon mukaan) harjoittelivat Zeppelinin debyyttialbumin kappaleita kahtena päivänä (23.-24.9.68) Jimmy Pagen kotona PANGBOURNEssa. Heti seuraavana päivänä (25.9.68) he siirtyivät Lontoon kuuluisalle Olympic -studiolle , mutta se mitä äänitettiin ensimmäisenä sessiopäivänä ei ole tätä kirjoitettaessa (2020) tiedossa.

Harri Huhtanen 2020

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s