Parhaat kitaristit! -osa 6a

En löytänyt netistä hyviä kuvia Porin Käppärän siitä talosta jossa asuin vuosina 1966-1975, mutta alla on ilmakuva vuodelta 1971, jossa nämä vuonna 1966 valmistuneet lähiötalot  näykyvät.    

käppärä1971

04   ALVIN LEE (1944- 2013)

Minulla ei vielä vuonna 1970 ollut omaa levysoitinta, joten kuuntelin rokkia kaverini luona Porin Käppärässä. Hänelle oli erittäin hyvät äänentoistolaitteet ja jo silloin niissä ensimmäisissä ”kuuntelusessiossa” rakastuin Led Zeppelinin ja Ten Years Afterin (TYA) musiikkiin. TYA:n kitaristi Alvin Lee oli aivan omaa luokkaansa! Alvinin  persoonallisessa soitossa oli samanaikaisesti bluesia, rockia ja jazzia!

Pääsin kuulemaan Alvinia livenä vasta vuonna 1997 Järvenpään Puistobluesissa.  Paikalla oli yli 10 000 ihmistä ja niinpä Alvin jossain vaiheessa konserttia totesi:  ”tämähän näyttää samalta kuin Woodstockissa!”.  Mikä tietysti oli puhdas kohteliaisuuslausunto, koska Woodstockissa Alvinin soittoa oli kuulemassa yli 500 000 ihmsitä!

Seuraavan ja ikävä kyllä viimeisen kerran kuulin Alvinin soittoa Turun Samppalinnanmäellä vuonna 1999.  Se oli hieno konsertti. Alvin soitti monta TYA:n kappaletta. Itse asiassa minulla on äänite tuosta konsertista ja siksi pystyn todistamaan ettei muistikuvani ole pelkkää nostalgiaa.

Harri Huhtanen 2020

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s