Zombies: tarinan loppu olikin uusi alku! – osa 1

Ainoa oikea James Bond, Sean Connery taisi lausua viimeisessä Bond-leffassaan: ”never say never again!”. 1960-luvun bändeillä oli aika usein kova kiire lopettaa toimintansa jo muutaman vuoden jälkeen. Joskus siihen oli pätevät syyt, mutta suosituimpien bändien kohdalla sitä ihmettelee miksi piti lopettaa niin nopeasti.

Zombies perustettiin  vuonna 1962. Bändi laittoi pillit pussiin jo loppuvuodesta 1967 ja ehti levyttää vain kaksi albumia, joista viimeinen ilmestyi vasta bändin jo hajottua eli 1968 keväällä. Erikoista tarinassa on myös se, että vaikka jälkimmäinenkään albumi ei menestynyt kovin hyvin, tuli siitä lohkaistusta singlestä Time Of The Season  suuri hitti USA:ssa, jossa se vähitellen runsaan vuoden aikana nousi peräti listakakkoseksi.

Zombies1967

Bändin johtohahmo, kappaleen säveltäjä Rod Argent antoi kuitenkin jo vuonna 1967 englantilaiselle lehdellä haastattelun, jossa  hän totesi näin:

”Lopetamme uramme äänitteillä jotka itse sävelsimme ja tuotimme CBS levy-yhtiölle.  Olemme päättäneet ettemme palaa yhteen vaikka äänitteet olisivat suuria hittejä”    

Kuka uskaltaa enää nykyään sanoa näin?! Mitä sitten tapahtuikaan?

(jatkuu…)

Harri Huhtanen 2020 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s