PETER GREEN: The Anthology 2008 (4cd) – osa 1

peter_greenanthology

SALVO julkaisi vuonna 2008 Peter Greenin  laajasta tuotannosta 4CD:n antologian, jossa on kaikkiaan 64 esitystä vuosilta 1967-2005. Boksin mukana tuli 71 -sivuinen esittelykirjanen, johon John Crosby on kirjoittanut 31 -sivuisen Green historiikin. Sivuilla 32-61 on esittely kaikista kokoelman kappaleista. Sivuilla 62-63 on lyhyt ja varsin puutteellinen Green diskografia. Sivuilla 68-71 on listattu boksin levyjen kappaleiden julkaisuoikeudet, kappaleen säveltäjätiedot sekä julkaisuvuosi.

Tällä hetkellä vaikuttaa siltä ettei Green tehnyt enää vuoden 2008 jälkeen mitään kovin merkittävää ellei sitten jotain salattuja äänitteitä vuosilta 2009-2020 löydetä ja julkaista. Niinpä valitettavasti tässä vaiheessa vuoden 2008 antologia on se paras Green kokoelma. Mutta vaikka siinä on hienosti valotettu Greenin musiikin eri vaiheita 1960-luvulta aina 2000-luvulle ei kappaleiden järjestystä voi pitää optimaalisena. Julkaisija on sirotellut eri kausien kappaleita sikin sokin, joka minusta ei ole hyvä ratkaisu tämän tyyppisissä kokoelmissa. Paljon paremmin toimiva ratkaisu olisi ollut esittää CD:t kronologisesti siten että kullakin CD:llä olisi ollut yksi vaihe Greenin tuotannosta. Esimerkiksi alla olevan mukaan:

CD1  äänitteet ja levytykset  ennen Fleetwood Maciä
CD2  äänitteet ja levytykset  Fleetwood Macissä 1967-70
CD3  äänitteet ja levytykset  ensimmäisellä soolokaudella 1970- 84
CD4  äänitteet ja levytykset  Splinter Groupin kanssa 1997-2003
CD5  äänitteet ja levytykset muiden artistien kanssa 1967-2003

Harri Huhtanen 2020

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s