Peter Green: Albatross (1968)

petergreenalbatross1Merimiehet sanovat että Albatrossi on lintu joka tuo pahaa onnea. Albatrossi esiintyy Samuel Coleridgen runossa The Rhyme Of The Ancient Mariner. Peter Green luki runon lapsena ja päätti myöhemmin tehdä siitä laulun josta tosin tuli instrumentaali.  Hän teki sen varhaisen Fleetwood Macin riveissä vuonna 1968 ja singlestä tuli iso hitti, sillä se nousi Beatlesien listamonopolista huolimatta loppuvuodesta 1968 Englannin myyntitilaston kärkipaikalle.  Myös muissa maissa tuli menestystä.

Myöhemmin on tutkittu mistä Peter Green ammensi vaikutteita erikoiseen sävellykseensä. Innoittajina on mainittu mm. Chuck Berry  sekä  Andy Kirkin petergreenalbatross3vuoden 1939 kappale Floyd’s Guitar Blues.  Jotkut onnekkaat suomalaisetkin ovat kuulleet Greenin esittävän Albatrossia livenä sekä Fleetwood Macin riveissä 1960-luvulla että Splinter Groupin mukana 1990- ja 2000-luvuilla.

 

Harri Huhtanen 2020

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s