Peter Green ja Fletwood Mac – osa 1

petergreenandjeremy

Vaikka tässä kuvassa Peter ja Jeremy vaikuttavat tulevan hyvin toimeen, oli heidän kilpailunsa alusta saakka armotonta ja johti nopeasti siihen ettei Jeremy halunnut enää äänittää jos Peter oli paikalla. Alkuvaiheen Fleewood Mac oli siis heti ristiriitojen repimä ja siksi oli ilmeistä ettei tämä kokoonpano voinut jatkaa pitkään.      

Näin jälkeenpäin on helppo todeta, että Peter Greenin johtama ”blues” – Fleetwood Mac ei voinut  elää pitkään. Ongelma syntyi siitä ,että bändin selkärankana työskennelleet ja edelleen, 50 vuotta myöhemmin, työskentelevät rumpali Mick Fleetwood  ja basisti John McVie  eivät säveltäneet mitään. Siksi koko Fleetwood Macin 53 vuotta kestäneen uran ajan bändiä ovat johtaneet vaihtuvat jäsenet. Alkuvuosina johdossa olivat kitaristit, joiden ego aiheutti ongelmia bändin yhteistyöskentelyn kannalta. Fleetwood Macin helmikuussa 1968 ilmestyneellä debyyttilevyllä bändin kaksi kitaristia Peter Green ja Jeremy Spencer suostuivat vielä soittamaan samoissa sesioissa yhdessä, mutta elokuussa 1968 julkaistulla bändin kakkosalbumilla Mr. Wonderful sessiot piti järjestää siten että Jeremy ja Peter eivät olleet samaan aikaan studiossa. Ja tämä oli siis tilanne bändillä joka oli perustettu vasta vuosi sitten!

Harri Huhtanen 2020 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s