PETER GREEN IN LIMBO! -osa 1

Tämä kuva löytyy Peter Greenin In The Skies (1979) -albumin takakannesta. En tiedä milloin kuva on otettu, mutta se viitannee Greenin erikoiseen ratkaisuun työskennellä jonkin aikaa Mortlaken hautausmaalla Fleetwood Macistä eroamisen jälkeen.

Peter Green totesi eräässä 1990-luvun haastattelussa että suuri osa 1970-luvusta kului hänellä niin ettei hän jälkeen päin pysty sanomaan mikä oli totta ja kuvitelmaa.  Vuonna 1971 Peter Green oli vielä aktiivinen ja soitti muun muassa Fleetwoodin Macin Amerikan kiertueella, vaikka olikin virallisesti eronnut bändistä jo keväällä 1970. Fleetwood Macista erottuaan Green ei kuitenkaan enää saanut kunnollista otetta musiikintekemiseen. Hän suunnitteli kyllä perustavansa uuden bändin mutta siitä ei sitten lopulta tullut mitään.  Hän levytti muutaman singlen Nigel Watsonin kanssa, mutta ne eivät menestyneet.  

Vanhan legendan mukaan hän työskenteli myös haudankaivajana, mutta todellisuus ei ehkä sittenkään ollut niin eksoottinen, vaan ilmeisesti Greenin työhön Mortlaken hautausmaalla kuului lähinnä nurmikon ja kasvien hoitoa. Pomo ei hengittänyt niskaan ja niinpä Green nautti raikkaasta ulkoilmasta ja siitä, että oli hetkeksi vapautunut rockbisneksen armottomista kuvioista.  Green sai jatkuvasti isoja rojalteja aikaisemmista levytyksistään, mutta vuoden 1970 Green Manalishin jälkeen hän oli tullut siihen tulokseen että raha oli lähtöisin paholaisesta ja siksi hän halusi jatkuvasti antaa ylimääräisen rahan pois ja elää vaatimattomasti. Eräs hänen tyttöystävänsä kertoi nähneensä miten Green silmääkään räpäyttämättä kirjoitti 80 000 punnan sekin hyväntekeväisyyteen ja miten he sen jälkeen elivät hetken aikaa käytännössä ilman rahaa.              

Harri Huhtanen 2020              

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s