Steve Hackett: Selling England By The Pound & Spectral Mornings, Live At Hammersmith -osa 2

Olin Steve Hackettin konsertissa Helsingissä 11.toukokuuta 2019 ja kuulin ensimmäistä kertaa elämässäni koko upean Selling England By The Pound (SEBTP) (1973) – albumin livenä. Se oli hieno kokemus, mutta ajattelin että se jäisi siihen. Onneksi olin väärässä. Vähän ennen Korona -lamaa eli 29.marraskuuta 2019 Hackett päätti kiertueensa Lontoon legendaarisessa Hammersmithissä ja mikä parasta keikka äänitettiin ja julkaistiin nyt syyskuun lopussa 2020. Olen kuunnellut Hammersmithin keikan äänitteen jo kahteen kertaan ja ilokseni voin todeta että se on erittäin hyvä ja ennen kaikkea keikka on onnistunut. Yleensä levyt eivät voita live-kokemusta, mutta nyt niin taisi käydä sillä vaikka Helsingin keikka toukokuussa 2019 oli hieno on tämä 4LP:n ja 2CD:n boksi vielä hienompi. Hackett ja bändi ovat loistavassa vedossa ja äänittäjät Ben Fenner ja Roger King ovat tehneet upeaa työtä keikan taltioinnissa ja miksauksessa!

SEBTP kuuluu 1900- luvun rockmusiikin harvalukuisiin mestariteoksiin. Niinpä bändin joka esittää sitä livenä pitää olla todella hyvä, muutoin tilanne voi kääntyä nurinkuriseksi ja alkaa muistuttaa ammattimasita bändi -karaokea. Steve Hackettin osuus alkuperäisessä SEBTP:issä on kuitenkin niin merkittävä että ilmeisesti tällä hetkellä hän ja hänen bändinsä ovat teoksen parhaat tulkitsijat. Vielä 1990-luvulla Hackettin Genesis-tulkinnat kärsivät siitä ,ettei hänellä ollut riittävän hyvää vokalistia tulkitsemaan näitä klassisia Genesis-kappaleita, mutta sitten 2000-luvulla häntä kohtasi onnenpotku eli hän tutustui ruotsalaiseen Nad Sylvaniin, joka on aivan suveriini Peter Gabriel-tulkitsija. En ole nähnyt missään Gabrielin omia kommentteja Nadista, mutta täytyy sanoa, että vähän aavemainen tunnelma tulee näitä 2019 SEBTP -livekappaleita kuunnellessa sillä Nad laulaa Gabrielin osuudet poikkeuksetta yksi yhteen. Ehkä joku tarkkakorvainen erottaa Nadin ja Gabrielin laulun, mutta minä en siihen taida pystyä.

Harri Huhtanen 2020

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s