PJ HARVEY -osa 2

ROCK EN SEINE 2017 -osa 2

Adolphe Sax (1814-94) oli Belgiassa syntynyt juutalainen, joka keksi saksofonin. Hän kehitteli koko elämänsä saksofoneja.  Hän muutti Pariisiin 1842 ja haki patentin keksinnölleen vuonna 1846. Luulisi että Sax ja erityisesti hänen jälkeläisensä olisivat nykyään miljönäärejä.  Bisnes-maailma on kuitenkin armoton eli Saxin keksintöä kopioitiin surutta alusta lähtien ja vaikka Sax nosti oikeusjuttuja asiasta kuoli hän vuonna 1894 pennittömänä.

Miksi kerron tämän tarinan PJ Harveyn konserttiarviossa? Siksi että yleensä rockissa ei kuulla saksofoneja, mutta PJ Harvey on selvästkin ihastunut soittimeen, koska Seinen konsertissa hän soittaa itse saksofonia ja lisäksi bändin muista jäsenistä useampi soittaa erilaisia saksofoneja konsertin aikana.  Voisin kuvitella että ranskalaisyleisö arvostaa tätä, varsinkin kun kappaleet ovat sellaisia että saksofonin soundi istuu niihin todella hyvin.

Harri Huhtanen 2020  

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s