Nettiradio 4 – ISKC Rock Radio XXL

Netistä löytyy nykyään tuhansia radiokanavia joita voi kuunnella ilmaiseksi. Nyttemmin olen yhdistänyt joululahjaksi saamani Bluesound Node 2i -striimauslaitteeni isoihin B&W 801 -studiokaiuttimiini ja parhailla nettiasemilla tämän laitteen avulla tosiaan äänentoisto on ihan CD-tasoista.

Viime päivinä olen kuunnellut paljon hollantilaisen vuodesta 2010 toimineen ISKC-radioaseman kanavaa Rock Radio XXL. Ihastuin kanavaan heti kun näin heidän mainoksensa. He soitavat ainoastaan yli 9 minuutin kestoisia kappaleita! Tämä on mielenkintoinen ja avartava kappaleiden valintapolitiikka, koska vuosikymmenet maailman radiokanavilla johtoajatuksena oli ettei kappale saanut kestää yli 3 minuuttia. Rock Radio XXL käänsi hauskalla tavalla tämän valintafilosian päälaelleen. Käytännössä tuo 9 minuutin sääntö aiheuttaa sen että enimmäkseen kanava soittaa proge-, ambient- ja heavy -musiikkia. Suuri osa esittäjistä on minulle entuudestaan täysin tuntemattomia. Samoin kanavan mainostamat albumit ovat sellaisia joita en ole koskaan missään nähnyt. Kyse on siis aidosti vaihtoehtoisesta ja marginaalisesta musiikista, mutta osa näistä artisteista on yllättävän hyviä ja kun soittolista on erittäin laaja niin tätä kanavaa voi helposti kuunnella tuntikausia kyllästymättä, koska aina tulee jotain uutta ja mielenkiintoista. Ja jos kävisi niin että Rock RAdio XXL alkaa kyllästyttää niin ISKC:llä on kymmenkunta muuta nettiradiokanavaa, joille pääsee kätevästi siirtymään heidän kotisivultaan. Lisätietoja aiheesta täällä:

Harri Huhtanen 2021

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s