Euroviisut 2021 – osa 2

Vaikka koko Eurooppa seuraa Euroviisuja, niin himoitun voittopokaalin saaja ei automaattisesti singahda supertähdeksi. Itse asiassa hämmästyttävän harva 64 voittajasta on Euroviisujen historian aikana kohonnut A-kategoriaan mitä tulee levymyyntiin ja keikkapalkkioihin. Mieleeni tulee vain kaksi artistia: vuonna 1974 voiton vienyt Abba ja Sveitsiä lipun alla vuonna 1988 voittanut Celine Dion.  Valtaosa voittajista on jo muutamassa vuodessa autuaasti unohdettu. Toisin taitaa käydä tänä vuonna sillä italialainen rockbändi Måneskin  on saavuttanut yllättävän paljon yllättävän lyhyessä ajassa. Bändi perustettiin Roomassa 2016 ja jo seuraavana vuonna he sijoittuivat Italian X Factorissa 2.sijalle. Tänä vuonna tuli ensin San Remon Festivaalin voitto ja perään nyt murskaluvuin tämä Euroviisujen voitto! Ja vaikka bändi on tehnyt vain kaksi LP:tä ja yhden EP:n ovat ne jo nyt myyneet Italiassa yli miljoona kappaletta mikä on nykyisenä striimauksen kulta-aikana erittäin kova tulos.  Vuosina 2018-19 bändi oli kiertueella Euroopassa esiintyen loppuunmyydyissä konserteissa mm. Espanjassa, Ranskassa, Sveitsissä, Saksassa, Belgiassa ja Englannissa.  Tätä taustaa vaten ajatellen Euroviisujen voitto ei ehkä ollutkaan niin yllättävä kuin aluksi ajattelin. Bändi on luonut jo melkoisen maineen itselleen Euroopassa ja koska myös Australia osallistuu Euroviisuihin on Måneskin tällä hetkellä varmaan kohtaisen kuuma nimi myös sillä puolen maapalloa. Euroviisujen voiton jälkeen Måneskinin levyt ovat raketin lailla singahtaneet listoille ympäri Eurooppaa. Suomessakin nähtiin viime sunnuntaina julkaistulla Top 50 myyntilistalla sellainen erittäin harvinainen ilmiö että listalla oli peräti kolme italialaisen artistin levyä samanaikaisesti ja tämä artisti oli nimenomaa Måneskin!  Koko heidän tuotantonsa singahti siis kertaheitolla Suomen myydyimpien levyjen listalle! 

P.s. kun Måneskin jäseniltä kysyttiin keneltä he ovat saaneet vaikutteita oli listaus allekirjoittaneelle mieluista luettavaa. Måneskin diggailee mm. seuraavia artisteja: Led Zeppelin, Fleetwood Mac, Nirvana, Radiohead, David Bowie, Gentle Giant, Rolling Stones, Doors jne.   

Harri Huhtanen 2021                

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s